Altın: Zorlu Tekstil Grubu, dünya devlerinin inovatif ortağı

18.09.2018
A+
A-

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, dünya elyaf endüstrisinin kalbinin attığı Küresel Elyaf Kongresi’nde konuştu.

Zorlu Holding Tekstil Grubu Başkanı Necat Altın, 12 – 14 Eylül tarihleri arasında Avusturya’nın Dornbirn kentinde, bu yıl 57’incisi düzenlenen Global Fiber Congress (Küresel Elyaf Kongresi-GFC) kapsamında iki farklı oturuma katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Otuzdan fazla ülkeden gelen 700’den fazla katılımcının, küresel elyaf endüstrisindeki en son yeniliklerin değerlendirildiği kongrede Necat Altın sektörün önde gelen CEO’larının yer aldığı panele konuşmacı olarak katılırken ayrıca farklı bir oturumda Avrupa Suni Elyaf Endüstrisi’nin geleceğine yönelik ilgi çekici bir sunum yaptı.

“Ar-Ge ve inovasyondaki gücümüz, sürdürülebilirlik uygulamalarımız ve teknoloji destekli esnek üretim yapımızla dünya devlerinin inovatif ortağıyız”

CEO Paneli’nde yaptığı konuşmada Zorlu Tekstil Grubu’nun perakende sektöründe yıllardır dünya devlerinin inovatif ortağı olduğunu dile getiren Necat Altın, bunu Ar-Ge ve inovasyondaki güçlerine, sürdürülebilirliği bir iş yapış biçimi haline getirmiş olmalarına ve esnek üretim yapılanmasına borçlu olduklarını söyledi. Necat Altın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde “Made by Zorlu” markası önemli bir tercih sebebidir. İki Ar-Ge ve bir Tasarım Merkezimiz ve yenilikçiliği bir yaşam biçimi haline getirmiş insan kaynağımız ile “Kendini Temizleyen Stor ve Kumaş Perde”, “Serin Tutan Pike”, “Led Işıklı Perde”, “İçerik Üreten QR Kodlu Nevresim” gibi son derece yenilikçi ürünler sunabiliyoruz. Ürettiğimiz yenilikçi iplikler sporcuların, atletlerin performansına katkı sağlayan kıyafetlerde, itfaiyecilerin ihtiyaç duyduğu yanmayan kumaşlarda, savunma sanayinde ihtiyaç duyulan uydudan görünmeyen kumaşlarda ya da leke tutmayan kumaşlarda kullanılıyor. Üretim başta olmak üzere tüm iş süreçlerimizi sürdürülebilirlik çerçevesinde şekillendiriyoruz. Örneğin 1 kg pamuklu kumaş üretiminde dünya ortalaması 120 lt su iken biz 1kg pamuklu kumaşı 80 lt ortalama su ile üretebiliyoruz.

Teknolojiye sürekli yatırım yapıyoruz. Dünyanın en büyük dijital baskı makinesinin de yer aldığı yeni nesil dijital baskı makine parkurumuz bizi rakiplerimizin birkaç adım önüne çıkarıyor. Dijital baskı makinelerimiz sayesinde su kullanımında günde 200 ton tasarruf ediyor, günlük 1000 kişilik hane halkının tüketeceği kadar enerji ve su tasarrufu sağlıyoruz. Birçok dev perakendeci hem hızlı ve esnek üretim hem de belirli sürdürülebilirlik kriterlerine uygun ürünler talep ediyor. Bunları karşılayabildiğimiz için bizi tercih ediyorlar. Zorlu Tekstil Grubu olarak önümüzdeki dönemde de perakendedeki değişimi yakından takip ederek dünya devlerinin inovatif ortağı olarak bu ilişkimizi daha da kuvvetlendireceğiz. Mağazacılık kanallarımızı çeşitlendirerek; perakendeyi güçlendirerek, merkez mağazalarımızın sayısını artırarak, e-ticarete daha fazla odaklanarak bu konuda ciddi bir gelişim kaydetmek istiyoruz.”

“Avrupa suni elyaf endüstrisi olarak temiz üretim teknolojilerinde ve sürdürülebilirlikte öncü ve lideriz”

Aynı zamanda Uluslararası Rayon ve Sentetik Elyaflar Birliği’nin (CIRFS) Başkanı da olan Necat Altın, “Avrupa Suni Elyaf Endüstrisi: “Gelecekte Tehditler ve Fırsatlar” başlığı altındaki oturumda Avrupa suni elyaf endüstrisinin birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ama aynı zamanda bu zorlukların birçok yeni fırsat da yarattığını dile getirdi.

Yaptığı sunumda dünyada ve Avrupa’daki suni elyaf endüstrisine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Altın; “Dünyada suni elyaf konusunda Çin’den sonra söz söyleyebilecek en önemli bölgelerden biri Avrupa. Üretimde Çin lider ama birçok suni elyaf kategorisinde Avrupalı firmalar olarak biz lideriz. Ayrıca temiz üretim teknolojilerinde ve sürdürülebilirlikte öncü ve lideriz. Çevreyi doğal elyaftan daha az kirleten, selülozlu elyaflar gibi doğal yenilenebilir ve sertifikalı kaynaklardan, doğal hammadde ya da geri dönüştürülmüş malzemelerden üretim yapabiliyoruz. Su ve enerji kullanımının azaltımı ve düşük karbondioksit salınımında başarılı ve etkileyici sonuçlara imza atıyoruz. Sektör olarak yenilikçilik konusundaki esnekliğimiz ve güçlü bir networke sahip olmamız sayesinde inovatif tekstiller alanında da lider ve öncüyüz. İnovatif, esnek ve akıllı çözümlerle toplumsal taleplere en hızlı cevap verebilecek sektörlerden biriyiz. Tüm bunlar Avrupa suni elyaf endüstrisini dünyada farklı bir konuma taşıyor. Avrupa’daki politika belirleyiciler ve otoritenin endüstri/sektör dostu bir hukuki çerçeve üzerinden sektörü desteklemesi ile ciddi bir sıçrama yapabiliriz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.