Almanya’da 2 kafeye silahlı saldırı: Cok sayıda ölü var!

Almanya’da 2 kafeye silahlı saldırı: Cok sayıda ölü var!
20.02.2020
A+
A-

Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile kafeye, iki silahlı saldırgan tarafından düzenlenen saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de ağır yaralandığı bildirildi.

Almanya’nın Hanau kentinde iki nargile kafeye, iki silahlı saldırgan tarafından düzenlenen saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis kaynaklarından aktaran Hessenshau kanalı, Almanya’nın Hessen eyaletindeki Hanau kentinde bulunan iki nargile kafeye iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendiğini bildirdi.

Güney Hessen Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, saldırı Heumarkt ve Kurt Schumacher caddeleri üzerindeki iki ayrı yerde gerçekleşti. Bild gazetesi, saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 kişinin de ağır yaralandığı bilgisini verdi.

Medya kaynakları, saldırganların ilk olarak kent merkezindeki bir bara ateş açtığını daha sonra kentin Kasselstadt bölgesindeki başka bir bara yöneldiğini kaydetti. Bild, Kesselstadt’ın ana meydanı Kurt-Schumacher-Platz’da da silah seslerinin duyulduğunu belirtti. Hanauer Anzeiger gazetesine göre, savcılar şimdiye kadar iki kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Saldırganların kaçtığı bildirildi.

Öte yandan, Hanau kasabası Türklerin yoğun şekilde yaşadığı yer olarak biliniyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin kimlikleri henüz açıklanmazken sosyal medyadan bir çok Türk, ölenlerin arasında 3 Türkün olduğunu ileri sürdü.

Diğer yandan Alman polisinin, saldırıyla bağlantılı olduğu belirtilen bir kişiyi yakalayarak gözaltına aldığı bildirildi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.