Alihan Kaya, en genç belediye başkan adayı mı olacak?

19.12.2018
A+
A-

31 Mart yerel seçimlerine 3,5 aydan kısa bir süre kala partilerde adaylık heyecanı devam ediyor.

AKP ve MHP cumhur ittifakını devam ettirirken, CHP ve İYİ Parti de işbirliği kapsamında bir çok il ve ilçede ortak aday belirliyor.

İYİ Parti, Bursa Büyükşehir’de CHP adayına destek vermeye karar verirken ilçelerde adaylık için başvurular devam ediyor.

İYİ Parti’de İnegöl Belediye Başkanlığı için 24 Haziran seçimlerinde en genç milletvekili aday adayı olarak başvuruda bulunan 19 yaşındaki Alihan Kaya‘nın aday gösterileceği, Genel Başkan Meral Akşener’in de bu yönde bir talebinin olduğu siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerde kadın ve genç adaylara da şans tanınması konusunda çalışmalar yapılmasını istediği, o nedenle İYİ Parti adayları arasında bir çok genç ve kadın adayın yer alacağı iddia edildi.

Bursa’da, hatta Türkiye’de birçok STK’nın yardım projelerinde yer alan ve MHP Olağanüstü Kurultay sürecinde Meral Akşener ile birlikte hareket eden Alihan Kaya, parti kuruluşu sonrası Bursa İnegöl teşkilatının en genç kurucu yönetim kurulu üyesi olmuştu.

İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adaylığı için adı kulislerde konuşulan Alihan Kaya, adaylık konusunda bir talebinin olmadığını belirterek ‘’Genel Başkanımın İnegöl Belediye Başkan Adayı olmam konusunda bir isteğinin olduğunu duydum. Tarafıma tebliğ edilen bir bilgi yok. Ancak Genel Başkanım ve partim, bana hangi görevi layık görürse yapmaya hazırım’’ dedi.

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.