Ali Türkşen, İYİ Parti’den ayrıldı

28.11.2018
A+
A-

Balyoz mağduru, Kardak kahramanı Kurmay Albay İYİ Parti’den ayrıldığını duyurdu.

İYİ Parti’nin kurucu üyesi Ali Türkşen, siyasi hayatını sonlandırdığını açıkladı. Türkşen, yaptığı açıklamada iş yoğunluğu nedeni ile siyaseti bırakma kararı aldığını söyledi.

Emekli Kurmay Albay ve İYİ Parti’nin kurucu üyesi Ali Türkşen, siyasi hayatını sonlandırdığını açıkladı. Türkşen siyaseti bırakma gerekçesi olarak iş yoğunluğunu gösterdi.

Kararını soyal medya hesabından paylaşan Türkşen, “Büyük keyif aldığım siyasi hayatımın, hiçbir uygulamasından memnun olmadığım mevcut iktidarı değiştirmeye yetmediğini ve yakın gelecekte de değiştirmeye yetmeyeceğini üzülerek görüyorum” dedi.

Türkşen, sosyal medyadan iki parça halinde yaptığı açıklamanın ikincisinde ise henüz kararını İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le paylaşmadığını da iletti.

Ali Türkşen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

SAĞLICAKLA KALIN…

Bir yılı aşkın süredir devam ettiği ve her adımından büyük keyif aldığım siyasi hayatımın, hiçbir uygulamasından memnun olmadığım mevcut iktidarı değiştirmeye yetmediğini ve yakın gelecekte de değiştirmeye yetmeyeceğini üzülerek görüyorum. Kendimi hiçbir zaman yerel siyasette de düşünmediğimden, yaklaşan yerel seçim sürecinde, gerek iş gerek özel yaşantımdaki yoğunluk nedeniyle, şahsıma tevdi edilen ve edilebilecek görevleri layıkıyla yerine getiremeyeceğini düşündüğümden siyasi faaliyetlerime an itibariyle son veriyorum.

Bu kararımı öncelikle Sayın Genel Başkanımla paylaşmak istesem de, bugün bir sebeple ziyaretime gelen iki partidaşımla bu görüşümü paylaştığım için, kendisiyle helalleşmeden önce bu açıklamayı yapmak zorunda olduğumu hissettim. Öte yandan bugüne kadar yolumun kesiştiği tüm partidaşlarıma elbette kapım her zaman açıktır. Bu yolda sizlerle yürüyebilmiş olmanın ayrıcalığıyla en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sağlıcakla kalmanız dileklerimle…

ALİ TÜRKŞEN KİMDİR ?

Türk mühendis, asker Ali Türkşen. Ali Türkşen kimdir? İşte Ali Türkşen’in biyografisi

Ali Türkşen 1965 yılında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde doğdu. 1987 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

1993 yılında gerçekleştirilen Lucky-S uyuşturucu gemisinin 14,5 ton uyuşturucu yüküyle ele geçirilmesinde ve 1996 yılında Türkiye ve Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Krizi sırasında SAT Komando Tim Komutanı olarak görev aldı.

Balyoz davasında 16 sene hapis cezası verilen Ali Türkşen, üç buçuk sene Hasdal Cezaevi’ne kaldıktan sonra, Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı ile 236 silah arkadaşıyla birlikte 19 Haziran 2014’te tahliye oldu.

2011-14 seneleri arasında toplam 3,5 seneye yaklaşan ve kamuoyunda “Balyoz” olarak bilinen dava kapsamında tutuklu kaldığı Hasdal Askeri Ceza ve Tutukevinde, “Kardak’ta Kahraman, Hasdal’da Esir” ve “1963’ten Günümüze SAT Komandoları ve Anılarım” adlı iki kitap yazdı.

2017 yılında Meral Akşener’in yeni partisi ‘İyi Parti’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

(Kaynak: haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.