Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulunda sürpriz isimler

Ali Babacan’ın partisinin kurucular kurulunda sürpriz isimler
09.03.2020
A+
A-

Eski AKP’li bakanlardan Ali Babacan’ın liderliğindeki Demokasi ve Atılım Partisi’nin kuruluş dilekçesi resmen İçişleri Bakanlığı’na verildi. Kısaltması “DEVA” olarak belirlenen partinin kurucular kurulu listesi de açıklandı. Listede AKP’li eski bakan ve milletvekillerinin yanı sıra, dikkat çeken isimler de yer aldı.

90 kişilik kurucular kurulu listesi Ali Babacan’ın kuruluş dilekçesini verdiği Demokrasi ve Atılım Partisi’nin kurucular kurulu 90 kişiden oluştu.

Listede 27 kadın ve 16 genç üyenin yanısıra, eski ülkücülerden 73 yaşındaki Ramis Ongun da yer aldı.

Çok sayıda “Kürtçü” ve AKP’den emekli siyasetçinin yer aldığı listeye 27 kadın ve 16 genç üye yazıldı.

Kurucular kurulu listesinde en çok göze çarpan isim Mehmet Şanver oldu. Emekli General Şanver’in ismini kamuoyu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında duymuştu. 15 Temmuz gecesi aralarında dönemin kuvvet komutanlarının da olduğu pek çok komutan Şanver’in kızının düğününde bir araya gelmişti.

Kurul listesinde eski AKP’li bakanlar Sadullah Ergin, Nihat Ergün ve Selma Aliye Kavaf da yer aldı. DEVA partisinin kuruluş dilekçesi ise, yine kurucular kurulunda yer alan eski AKP’li vekiller Mehmet Emin Ekmen ile İdris Şahin tarafından İçişleri Bakanlığı’na verildi.

BABACAN’IN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI

Listede ayrıca AKP’deki bakanlık dönemindeki yakın çalışma arkadaşı bürokratlar da yer aldı. Bu çerçevede eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı, eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, eski Hazine Müsteşar Yardımcısı Cavit Dağdaş dikkat çeken isimler.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA VERİLEN O LİSTE:

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.