‘Ali Babacan’ın ekibi, istifadan sonra gelen taleplere yetişemiyor’

‘Ali Babacan’ın ekibi, istifadan sonra gelen taleplere yetişemiyor’
24.07.2019
A+
A-

Ali Babacan’ın AKP’den istifa etmesiyle yeni parti kurma çalışmaları hızlandırıldı. Babacan ekibindeki isim, istifanın ardından yeni partiyle temas kurmak isteyenlere yetişemediklerini söyledi.

Eski bakanlardan Ali Babacan’ın kurucusu olduğu AKP’den “Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir hareket kaçınılmaz hale geldi.” diyerek istifa etmesinin ardından yeni parti kurma çalışmalarını hızlandırdı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de destek verdiği Ali Babacan’ın kuracağı yeni partinin kimlerden oluşacağını ve parti politikasının neler olacağı kulislerde konuşuluyor.

“BABACAN’IN İSTİFASI SONRASI GELEN TALEPLERE YETİŞEMİYORUZ”

Babacan ekibinde bulunan bir isim, Duvar’dan Özlem Akarsu Çelik’in sorularını cevaplarken söz konusu kişi, Ali Babacan’ın istifasının ardından yeni partiyle temas kurmak isteyenlere yetişemediklerini ifade etti.

Çelik’in “Partide görev almak için size gelen taleplerde artış var mı?” sorusuna Babacan ekibindeki kişi “Özellikle istifadan sonra dönüşlere yetişmekte zorlanıyoruz. Arayan, temas kurmak isteyenleri cevapsız bırakmamak gibi bir gayret var ve o kadar yoğun bir talep var ki.” cevabını verdi.

Haber ismi açıklanmayan kişi, halen AKP’de siyaset yapan isimlerden kendileriyle temas kurmak isteyenlerin olup olmadığı yönündeki soruya ilişkin “Prensip olarak herhangi bir siyasi partiyle aidiyet duygusu, bağı devam edenlere teklif götürmedik ama temas etmek isteyenler olursa elbette onlarla da görüşülüyor” ifadelerini kullandı.

“BABACAN’IN KURACAĞI PARTİNİN ADI…”

Babacan’ın kuracağı partinin adının henüz belli olmadığını ifade eden kişi, “Önemli olan adı değil işlevselliği” ifadesini kullanan Babacan ekibindeki kişi, yeni partinin yılbaşı gelmeden ete kemiğe bürünmesini istediklerini söylüyor, ancak tarihin henüz belirlenmediğini kaydetti.

Henüz yeni partinin kurucularının belli olmadığını söyleyen siyasetçi, şu ifadeleri kullanıyor:

“Şu aşamada kişilerin muvafakatı olmadan isim paylaşmamak prensiplerimiz arasında. Geniş bir havuz var, bunların bir kısmı aktif olarak içinde yer alır ama bir kısmı da birlikte politika üretmede katkı sunup sonra kendi işine devam etmek isteyebilir.”

(milligazete.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.