Ali Babacan, yeni partiyi erteledi mi?

Ali Babacan, yeni partiyi erteledi mi?
05.01.2020
A+
A-

AK Parti’den istifa ederek yeni bir oluşum başlatan Ali Babacan, partisinin kuruluşunu ikinci kez erteledi. Babacan, en geç Aralık 2019’da kurulacağını belirttiği yeni partiyi Ocak ayının ikinci haftasına ertelemişti.

Edinilen bilgilere göre, Babacan’ın partisinin kuruluşunun Şubat ayının ilk günlerine ertelendiği belirtildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi’ni kurmasının ardından gözlerin çevrildiği Ali Babacan cephesinde yeni parti için ikinci kez erteleme kararı çıktı.

Babacan’ın Eylül 2019’da verdiği bir röportajda “2020’ye kalmadan partiyi kuracağız” demesine rağmen, partinin kuruluşu Ocak ayının ikinci haftasına ertelenmişti. Edinilen bilgilere göre, Babacan cephesinin yeni partiyi Ocak sonu ya da Şubat ayının başına ertelediği belirtildi.

Yeniçağ’ın haberine göre; Diğer yandan kulislerde, iktidar cephesinden bazı isimler ile Abdullah Gül-Ali Babacan cephesinden bazı isimlerin bir araya geldiği ve pazarlıklar yapıldığı iddia edildi.

Yeni partinin kuruluşunun ikinci kez ertelenmesinde bu durumun etkisi bilinmezken, gerçekleşen görüşmelerde AK Parti tarafının daha çok “ikna” noktasında durduğu ve temaslardan henüz bir sonucun alınamadığı öğrenildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.