Ali Babacan, 2020’den beklentilerini 13 maddede sıraladı

Ali Babacan, 2020’den beklentilerini 13 maddede sıraladı
01.01.2020
A+
A-

Bu yıl kuracağı yeni parti ile siyaset arenasında boy gösterecek olan Ali Babacan, sosyal medyadaki 5 yıllık suskunluğunu bozdu ve 2020 yılından beklentilerini 13 maddede sıraladı.

2020 yılında kuracağı yeni partiyle siyasi kariyerine devam etmesi beklenen Ali Babacan, 5 yıl sonra sosyal medyadaki sessizliğini bozdu. Babacan, yeni yıldan istek ve temennilerini 13 maddede sıraladı.

İşte Ali Babacan’ın sosyal medya üzerinden sıraladığı o 13 madde:

1-Yeni yılda tüm vatandaşlarımıza sağlık ve mutluluklar diliyorum.

2-2020 yılıyla beraber artık halkımız, özellikle de gençlerimiz, geleceğe umutla ve güvenle baksın. Bu yıl ülkemiz için yepyeni bir başlangıcın yılı olacaktır.

3-2020 yılı korkuların ve karamsarlığın azaldığı, cesaretin ve umutların arttığı bir yıl olacaktır. Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı dilin kaybedeceği, birleştirici siyasetin kazanacağı bir yıl olacaktır.

4-Artık hukukun ve adaletin hakim olduğu, vatandaşlarımızın korkmadan düşüncelerini açıkladığı, özgürlüklerin doyasıya yaşandığı bir Türkiye istiyorum.

5-Yoksulluğun azaldığı, her alanda fırsat eşitliğinin sağlandığı, insanlarımızın iş bulabildiği, refah ve bolluk içinde yaşayan bir Türkiye istiyorum.

6-Kendi içinde huzur ve barışı sağlamış, birlikte yaşam iradesini göstermiş, ortak bir gelecek hedefi etrafında kenetlenmiş bir Türkiye istiyorum.

7-Kadınların eşit vatandaş olarak güçlendirildiği, kadına yönelik şiddete karşı topyekün mücadele veren bir Türkiye istiyorum.

8-En önemli varlığımız olan gençlerimizin ve çocuklarımızın kaliteli eğitime eşit fırsatlarla ulaşabildiği bir Türkiye istiyorum.

9-Uluslararası itibarını artırmış, güven duyulan, bölgemizde ve dünyada barışa katkı veren bir Türkiye istiyorum.

10-Kendi içinde ve dışarıya karşı güvenliğini sağlamış, sadece güvenlik araçlarını değil, siyasi ilişkileri, ekonomiyi, diplomasiyi ve kamu diplomasisini de güvenliğin ana unsurları gören bir Türkiye istiyorum.

11-2020’li yıllarda dünya için barış, refah ve sosyal adalet istiyorum. Çevreyle ilgili sorunların ciddiyetle ele alınmasını, insanlığın ortak geleceğini tehdit eden bu konuda tavizsiz bir duruş sergilenmesini istiyorum.

12-Yeni yılda da daha fazla demokrasi, daha fazla adalet, daha fazla özgürlük için mücadele edeceğiz. “Önce insan!” demeye devam edeceğiz.

13-Cesaretle, özgüvenle, azimle, işbirliği ruhuyla, diyalog ve ortak akıl arayışıyla çalıştığımızda aşamayacağımız hiçbir sorun yoktur. Güzel ülkemizin önü açıktır. Allah doğrunun yardımcısıdır.

5 YILDIR PAYLAŞIM YAPMIYORDU

Ali Babacan sosyal medyadan son paylaşımını 19 Haziran 2015 tarihinde yapmıştı. Babacan son attığı tweette, “Küresel ekonominin; güçlü, sürdürülebilir ve dengeli bir büyüme patikasına oturtulması için G20’nin eşgüdümlü hareket etmesi önem arz ediyor” ifadelerine yer vermişti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.