Aktaş: ‘Bursa için heyecanla çalışıyoruz’

23.08.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi olarak, kentin huzur ve refahı için heyecanla çalıştıklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin huzur ve refahı için önemli çalışmalara imza attığını söyledi. Başkan Aktaş, bayramın, Türkiye’nin birlik ve beraberliğini daha da güçlendirmesini dileyerek, “Milletçe el ele, gönül gönüle vererek ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni, Kurban Bayramı’nın 2. gününde Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yoğun katılımla gerçekleşti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursalıların bayramını tebrik ettiği konuşmasına, Cahit Zarifoğlu’nun 1975 yılında yazdığı dizeleri okuyarak başladı. Aradan 43 yıl geçmesine rağmen mazlum coğrafyaların hala mazlum, o günün fakir ülkelerinin hala fakir olduğuna işaret eden Başkan Aktaş, “Bayramlar, hala bir yerlerde hüzünle ve buruk bir şekilde karşılanıyor. Bir yerlerde hala, mazlumlar kendilerine uzanacak bir dost eli bekliyor. Bugün, kabuğunu kırmış, başını kaldırmış, dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerine el uzatmaya çalışan bir ülke var, Türkiye… Bizim de başımızda dertler var, başınızın çaresine bakın demiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Güçlenerek yolumuza devam edeceğiz”

Başkan Aktaş, Türkiye’nin, son günlerde yine dış mihrakların saldırıları altında zorlu bir süreçten geçtiğini ifade ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunları bertaraf ediyoruz. Ekonomimizi hedef alan bu durumu kazanacağımızdan şüphemiz yok. Biz her zaman olduğu gibi bu badireden de güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Sular durulduğunda kaybedenin kim olduğu ortaya çıkacak” dedi.

Bu süreçte herkese görev düştüğünü belirten Başkan Aktaş, “Sanayicimizden iş adamımıza, yöneticilerimizden vatandaşımıza kadar herkese görev düşüyor. Devletimizin yönlendirmelerini doğru okumak, sorumluluklarımızın bilincinde olmak, ülkemizin geleceğine sahip çıkmak zorundayız. İşimizde kaliteyle, daha fazla üreterek, sağlam adımlar atarak, milletçe el ele gönül gönüle vererek, ülkemizin geleceğine sahip çıkacağız” diye konuştu.

“Bahane değil, çözüm üretiyoruz”

Başkan Aktaş, yaklaşık 9 aydır Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde olduğunu söyleyerek, “Dokuz ay bir şehrin yönetiminde, bir şeyler kotarmak anlamında çok kısa bir süre. Ancak, böyle bir bahanenin arkasına sığınmak yerine Bursa’nın sorunlarının çözümü noktasında tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar incelemeler ve görüşmeler yaparak, yol haritamızı belirledik. Göreve gelir gelmez, su fiyatları ve ulaşım indirimleri ile önlemleri hayata geçirdik. Bu ay da yine ulaşım ve su ile ilgili yeni bir indirim üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Başkan Aktaş, acil eylem planı doğrultusunda Bursa’nın kilit noktalarında akıllı kavşak uygulamaları, şerit ilaveleri ve yol genişletmeleri, sinyalizasyon çalışmaları gibi düzenlemelerle trafiğin yüzde 40’lara varan oranda rahatladığını da sözlerine ekledi. Acil eylem planındaki uygulamalar tamamlandığında Bursa’nın trafiği ve trafik sıkıntısını konuşmayacağını vurgulayan Başkan Aktaş, “Bu 9 ay zarfında birçok yatırımın açılışını gerçekleştirirken, birçok projenin de temelini attık. Balıkpazarı Hamamı, İznik Çakırca Parkı, Mustafakemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisi, Tatkavaklı İçme Suyu Arıtma Tesisi, Çan İçme Suyu Arıtma Tesisleri, Kestel Açıkhava Tiyatrosu, Sultan 2. Murad Parkı, Mudanya Sahil Düzenleme Projesi, Bursa Sağlık Tarihi Müzesi ve Bursa Yaşam Kültürü Müzesi, Gemlik Umurbey Tarihi Çarşı Camii Çevresi ve Meydan Düzenlemesi, İnegöl BUSKİ Binası, Elmasbahçeler Salih Şeremet Ortaokulu, İnegöl Cafer Paşa Hanı hizmete açıldı, Halhalca İstiklal Savaşı Şehitliği yeniden düzenlendi ve çiftçilere koyun dağıtımı yapıldı” dedi.

“Çalışmalarımız hızla devam ediyor”

Başkan Aktaş, Gemlik Termal Turizm Tesisleri, İnegöl Mahmudiye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Gemlik İskele Meydanı Çevre Düzenleme projesi kapsamında sosyal donatı alanlarının ve Gemlik 224 Konutluk TOKİ projesinin temelinin de atıldığını söyleyerek, “Bursa’nın genelinde başlattığımız asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu anda birçok proje açılış için gün sayıyor. Tamamlandıklarında bu çalışmaları Bursa’ya kazandırmanın heyecanını yaşayacağız. Aynı zamanda Bursa’da kültür, sanat, spor ve sosyal alanlarda etkinliğimizi hissettirdik. Bursa, daha da yaşanılacak bir şehir oluncaya kadar durmak yok. Bursa’nın huzur ve refahı, kentin geleceğinin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için önemli çalışmalara hep birlikte imza atacağız” diye konuştu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, konuşmasında, geleceğe yönelik umudun daha güçlü olduğunu ifade ederken, önceki dönem İçişleri Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da büyüyen bir Türkiye’yi inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ise Bursalıların Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, tüm insanlığa huzur diledi, 2019 yerel seçimleri için yoğun bir çalışma sürecine girildiğini belirtti. AK Parti milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve parti ilçe başkanlarının da katıldığı programda, konuşmaların ardından protokol üyeleri, partililerle ve vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.