Akşener’in Basın Danışmanı Murat İde’ye saldırı girişimi

Akşener’in Basın Danışmanı Murat İde’ye saldırı girişimi
28.12.2019
A+
A-

Yeniçağ yazarı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı Murat İde’ye evinin önünde saldırı girişiminde bulunuldu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı ve gazetemiz yazarı Murat İde evinin önünde saldırı girişimine uğradı. İde’nin, KRT’de saat 11:00’da yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programın ardından evine giderken,  yol boyunca 3 araç tarafından takip edildiği, saldırıyı 7-8 kişilik bir grubun gerçekleştirdiği öğrenildi.

İde’nin yumruklu ve sopalı saldırı sırasında ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtilirken, saldırganların kaçtığı öğrenildi. İde’nin şu anda Emniyette ifade verdiği kaydedildi.

İSMET BÜYÜKATAMAN HEDEF GÖSTERMİŞTİ

MHP Genel Sekteri İsmet Büyükataman, geçtiğimiz günlerde yazarımız Murat İde’yi “Devlet bey, ben yoruldum!” başlıklı yazısının ardından hedef gösteren bir açıklama yapmış ve hedef göstermişti. Ataman’ın 26 Aralık tarihinde yaptığı açıklamadan iki sonra İde saldırıya uğradı.

BU KAÇINCI SALDIRI?

Gazetecilere yönelik saldırılar, son dönemde en çok Yeniçağ ve yazarlarına yönelik gerçekleşti. Aralık 2016’da yaklaşık silahları ve kar maskeleri olan 30 kişilik bir grup, kaldırım taşlarıyla gece vaktinde gazetemize saldırmıştı. Saldırı sonrasında gazetenin binasında geniş çaplı maddi hasar oluşmuştu.

Mayıs 2019 tarihinde ise, yazarımız Yavuz Selim Demirağ, Ankara’da evine girmek üzereyken arkasından gelen yaklaşık 5-6 kişilik grubun sopalı saldırısına uğradı. Yazarımız Demirağ’ın başına ve yüzüne sopalarla vuran saldırganlar, kullandıkları Doblo model araçla olay yerinden kaçmışlar ve kullandıkları aracın plakasının ise çalıntı olduğu ortaya çıkmıştı.

Gazetemizin eski Ankara Temsilcisi Ahmet Takan da, Kasım 2019 da yine evinin önünde saldırıya uğramıştı. Saldırgan, gazeteci Takan’a arkadan gelerek bacağına sopayla vurmuştu. Takan’ın saldırı sonrasında yapılan tedavisinde bacağındaki kaslarda ezikler meydana geldiği anlaşılmıştı.

Ahmet Takan’a gerçekleştirilen saldırıdan saatler önce ise MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Twitter’da Takan’ı hedef alan paylaşımlarda bulunmuştu.

Yeniçağ yazarlarına yönelik son saldırı ise, Murat İde’ye gerçekleştirildi. İsmet Büyük Ataman’ın yaptığı açıklama ile hedef gösterilen Murat İde, saldırıda ruhsatlı silahını çekerek kurtuldu.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.