Akşener’den Diyanet’e ‘faizli kredi caizdir’ tepkisi

Akşener’den Diyanet’e ‘faizli kredi caizdir’ tepkisi
16.01.2020
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TOKİ’den ev almak için çekilen faizli kredinin caiz olduğunu savunan Diyanet’e tepki gösterdi. Akşener, “Sol elle mi yemek yiyelim, sağ elle mi yemek yiyelim? ‘Hangisi haram, hangisi caizdir’ konularına böylece ‘faiz riba değildir’ eklendi. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanlığı tarafından Güçlü Türkiye Buluşmaları kapsamında “Türkiye’de Enerji’nin Yönü” konulu bir panel düzenlendi.

Ankara Hilton Garden Inn Otel’de düzenlenen panele; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları, İYİ Parti Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda partilinin katılım gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptığı açılış konuşmasında; medeniyetimizde dinimizin gereği olarak “Yeteri kadar tüket” formülünün yer aldığını bunun üzerinden enerji konusunda da tasarruf sağlanabileceğini belirterek şu sözlere yer verdi:

“Bu coğrafyanın medeniyetine baktığınız zaman çok önemli bir şeyle karşı karşıya kalıyorsunuz ‘yeteri kadar tüketmek’ Dinimize baktığım zaman çok ilginç sözler var, çok yeme kalbin kararır yeteri kadar ye. Şimdi diyetisyenler, aşırı yiyecek tüketmenin İnsan vücudunda, insanın bedeninde yarattığı tahribatı anlatıyor. Dünyanın batılı kesimi obezite ile uğraşıyor. Acaba biz bunu, dünyaya Müslüman Türk’ün bu coğrafyada oluşturduğu bu medeniyeti küresel ısınma iklim problemlerine yönelik bir yeni görüş olarak bu kadim anlayışı, anlatabilir miyiz diye bir grup arkadaşımla bir çalışma yaptık. Fikir benimdi başladığımız zaman bir şey fark ettik, evet bu medeniyet, bu anlayış anlatılabilir ama öncelik sıralamaları hep başka olmuş. Sonra enerji üretiminin temeli, hayatın temeli enerji her şeyin temeli hayatın sürdürülebilmesinin, üretimin temeli ve kadim bir tartışma başladı petrolün enerjideki enerji tüketimindeki yeri. Başka ihtiyaçlar var yenilenebilir enerjinin bunun yerini tutup tutmayacağı vesaire gibi tartışmalar var.”

DİYANET’İN FAİZ ÇIKIŞINA TEPKİ

Akşener, programın öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bazı belediyelerin AKP’ye geçeceği iddialarına ilişkin bir soruya Akşener “Güneş Motel diye diye gezdiler. Demek ki tarih tekerrürden ibaretmiş” cevabını verdi.

Diyanet’in faiz kararına tepki gösteren Meral Akşener, “Sol elle mi yemek yiyelim sağ elle mi yemek yiyelim? ‘Hangisi haram, hangisi caizdir’ konularına böylece ‘faiz riba değildir’ eklendi. hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri, “İYİ Parti, 4 aydır yoğun bir biçimde iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sistemin Türkiye’ye nefes aldıracağını, 21 yüzyılın değerlerine, gençlerin taleplerine uygun bir bakış açısıyla yeniden, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş deme nedenimiz o, eskinin eksikliklerini de giderip demokrasinin, hukukun üstünlüğünün, kuvvetler ayrılığının tesis edileceği bir yöntem öneriyor” dedi.

Akşener, şöyle konuştu; “Rusya bu konuda böyle bir adım attığına göre demek ki çağın ihtiyaçları bu yönde. sayın Putin ile sayın Erdoğan’ın da kankalığını bildiğimize göre, umarım birbirlerini etkilerler. Türkiye de nefes alır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.