Akşener’den çok konuşulacak Ahmet Yaramış çıkışı

Akşener’den çok konuşulacak Ahmet Yaramış çıkışı
22.07.2020
A+
A-

Ankara’daki kadın gazetecilerin sorularını yanıtlayan İYİ Parti lideri Meral Akşener, istifa eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış’ın 15 Temmuz darbe girişimine karışanların affedilmesine yönelik söylediği sözleri hakkında çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Akşener, “Bu arkadaşın bu sözleri izinsiz söylemesi mümkün değil. yapılan bir kamuoyu testidir.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’daki kadın gazetecilerin videokonferans sistemi üzerinden sorularını yanıtladı.

Akşener, sorulan bir soru üzerine Ahmet Yaramış’ın Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden istifasına neden olan, 15 Temmuz ile ilgili “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” sözlerini değerlendirdi.

Akşener, Yaramış’ın istifasını Türkiye açısından faydalı bir eylem olarak değerlendirdiğini belirtirken, çarpıcı bir yorumda bulundu.

İstifanın bu kadar uzamaması gerektiğini ifade eden Akşener, “Benim bildiğim bir şey var. Bu arkadaşın bu sözleri kendi insiyatifiyle söylediğini düşünmüyorum. Yani izin almadan söyleyebileceğini düşünmüyorum. Muhtemelen bu kişi üzerinden bir test yapılmıştır. Bu arkadaşın bu sözleri izinsiz söylemesi mümkün değil. Yapılan bir kamuoyu testidir. Toplum bir bütün olarak karşı çıkınca da olan bu arkadaşa oldu ama iyi oldu.” şeklinde konuştu.

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.