İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 10 büyükşehir belediye başkan adayını da açıkladı

25.12.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, 10 büyükşehir belediye başkan adayını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM’de yapılan 2019 bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan 11 Uygur Türk hakkında, “Mültecilere 200 katrilyon harcayacaksın havaalanında mahsur kalan 11 Türk’ün hesabını sormayacaksın? Sizin milliyetçiliğiniz bu mu?” diyerek sert tepki gösterdi.

Öte yandan Akşener, Trabzon, Denizli, Erzurum, Çankırı, Nevşehir, Kars, Kırıkkale, Uşak, Osmaniye ve Gümüşhane’nin belediye başkan adaylarını açıkladı.

İşte Meral Akşener’in konuşmalarından satır başları…

‘’Köprü ve otoyollardan geçmeyen araçlar için 6.2 milyar lira verecekler. Ben diyorum ki gel bu parayı emeklilikte yaşa takılanlara verelim. Para yok değil var ancak bu parayı iktidarın vatandaşa vermeye niyeti yok. İktidarın görevi 81 milyonun tamamına aş tamamına iş vermektir.

Aziz milletim bütçede ne var, cumhurbaşkanına yüzde 26 zam var. İsyanımız millet istediğinde cebinde akrep olanlara. Türkiye değil dolar uçtu. Aylık herkesin evine 11 bin lira girecekti. Şimdi size soruyorum kimin cebine bu kadar para giriyor. 2 bin liraya ayak sürüyorlar.

Tekraren söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına 75 bin de öder 150 bin de öder, mesele vatandaşın cebinde para var mı o. Önce millet deyin, önce milletin cebini düşünün.

Aziz milletim değerli milletvekilleri biz krizin atlatılması için biz her türlü çözüme hazırız. Onlar diyor ki sarı yelekliler, biz diyoruz ki mutfakta yangın var. Kimsenin sokağa çıkmak gibi niyeti yok. Biz iyi ve cesur insanlar biz ayağa kalkarsak cumhuriyeti kuran kırmızı-beyazın irfanıyla ayağa kalkarız. Yolunuz yol değil boşuna nefes tüketmeyin. Siyasetçiler gelir geçer ancak ülkemiz, milletimiz bakidir. Kim kendisine hangi dili yakıştırıyorsa varsın öyle konuşsun biz iyi dille konuşacağız.

“ÖNCE MİLLETİN PARASINI DÜŞÜNÜN”

İsyanımız millet istediğinde bütçesinde akrep olanlardır. Türkiye değil, enflasyon uçtu. Rakam 5.3 lira. Hanginizin cebine ayda 11 bin lira giriyor?  Geçtim 11 bin lirayı, 2 bin liralık asgari ücrete bile direniyorlar. Siyasetçinin dert etmesi gereken, kendi cebindeki değil, vatandaşın cebinde para olup olmadığıdır. Siyaset milletin cebinde para olsun refahı yükselsin diye yapılır. Önce millet deyin. Önce milletin parasını düşün. Yoksa size zehir zıkkım olur. Biz krizin atlatılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün partiler bir araya gelelim krizi çözelim diyoruz. Biz damatla çözeriz diyorlar.

Şimdi Belediye Başkan adaylarımızı açıklıyorum sizlere: 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Prof. Dr. Atakan Aksoy

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ümit Bahtiyar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mahmut Uykusuz

Çankırı Belediye Başkan Adayı: Raıf Oktay

Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Özkan

Kars Belediye Başkan Adayı: Settar Kaya

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı: Mahir Yılmaz

Uşak Belediye Başkan Adayı: Muhammet Gür

Osmaniye Belediye Başkan Adayı: Davut Çuhadar

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı: Mustafa Canlı

Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Biz her yanından çekiştirilen devleti yerli yerine oturtacağız. Milletimiz huzur istiyor.

Değerli milletvekilleri sevgili gençler 1960’dan bu yana işsizlik rakamları en kötü duruma geldi. Karşılıksız çek oranı yüzde 60 artmış. Poşeti bile parayla satacaklar. O poşetinde 15 kuruşunu kendileri alacak. Soğan bile alamaz duruma geldik. Tarımı bitirdiniz diyoruz gerekirse soğan ithal ederiz diyorlar.

Yakın zamanda askerlikle ilgili bir düzenleme yaptılar, biz toptan çözelim diyoruz. Biz 3+6 ay formülünü öne sürüyoruz. 3 ay temel eğitim verelim diyoruz, sonraki altı ay asgari ücretle isteyen hizmet versin diyoruz istemeyen o parayı devlete versin.”

SİZİN MİLLİYETÇİLİĞİNİZ BU MU?

Türkiye’de İYİ Parti dışında Doğu Türkistan’daki olaya ses getiren yok. Türk ailelerin yanına zorla Çinli erkekler yerleştiriliyor. Mültecilere 200 katrilyon harcayacaksın havaalanında mahsur kalan 11 Türk’ün hesabı sormayacaksın, sizin milliyetçiliğiniz bu mu? 11 Türk’ü neden bırakmıyorsunuz diye sorunca, pasaportlarına bakıyoruz diyorlar. 4 milyon Suriyeliyi pasaportla mı Türkiye’ye aldın?

“AMERİKA’NIN HIZLA ÇEKİLMESİNE ŞÜPHEYLE BAKIYORUZ”

Suriye’nin kuzeyine, Fırat’ın doğusuna harekat yapılmasını başından beri söylüyoruz. Yalnız Amerika’nın hızla çekilmesine şüpheyle bakıyoruz. Türk milleti karanlık işlerin içine çekilmemeli. IŞİD’le mücadele sadece Türk milletine yüklenemez. Gidiyorsanız, ağır silahlarınızı alıp gidin. Aksi bize düşmanlıktır. Her halükarda ordumuz girsin ve temizlesin.

Aziz milletim 31 Mart’taki seçimler beka meselesi değil, yerel seçimdir. Bir cumhurbaşkanı kendisini eleştirenlerinde cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı milleti birleştirir. Cumhur ittifakı bizi düşmanımız değildir. CHP ile yaptığımız sınırlı iş birliği ayrımcılığı önlemeye yönelik bir anlaşmadır.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.