AKP’li Mahir Ünal’dan Küçükkaya itirafı: ‘Adaylarla görüşsün’ dedik!

AKP’li Mahir Ünal’dan Küçükkaya itirafı: ‘Adaylarla görüşsün’ dedik!
19.06.2019
A+
A-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, İsmail Küçükkaya’nın, “Yayın öncesi her iki adayla görüşmemi her iki partinin genel başkanları istedi. Görüşmeden önce Binali Yıldırım’ın ekibini bilgilendirdim. Binali Yıldırım’ın danışmanlarıyla da uzun bir görüşme yaptım, hatta birlikte yemek yedik” demecini doğrulayarak “Biz ‘moderatör adaylarla görüşsün’ dedik ama Yıldırım’la yüz yüze görüşülmedi. Burada ahlaki sorun, İmamoğlu ile yaptığı görüşmeyi gizlemesi” dedi.

CNN TÜRK yayınına katılan Ünal özetle şunları söyledi:

“Moderatörün adaylarla görüşmesi çağrısı yapmıştık. Biz moderatör adaylarla görüşsün dedik. Burada asıl sorun şu; Yıldırım Beyle görüşmedi. Buradaki ahlaki sorun İmamoğlu ile görüştüğünü söylememesi ve Yıldırım’la yüz yüze görüşmemesi.

Moderatörün basın açıklaması izlenirse eğer, inisiyatifin moderatörde olması gerektiğini söyledik biz. Moderatör adaylarla görüşsün dedik. Buraya kadar bir sorun yok. Buraya kadar her şey açık bir şekilde konuşuldu. Peki bunun teknik alt yapısını kim hazırlayacak? TRT dedik. CHP karşı çıktı, FOX yapsın dediler. Biz de buna itiraz ettik. İki siyasi partinin teknik altyapısı bir araya gelip teknik altyapıyı gerçekleştirsin dedik.

Engin Altay ve ben Küçükkaya ile bir toplantı yapalım dedik. Küçükkaya 12:10 gibi toplantıya katıldı. Biz bu toplantıda kaç soru olduğunu konuştuk. Bunları konuşmamız gerekiyordu. Bir çerçeve oluşturmanız gerekiyordu. Olmayınca bu çerçeve ne oluyor, Küçükkaya yayının sonunda aileleri canlı yayına çıkardı. Aileler canlı yayına katılmak istemedi. O yüzden sonunda fotoğraf verdiler. İlk defa böyle bir şey gerçekleştiği için biz çerçeveyi belirlemek istedik. Çarşamba günü yaptığımız görüşmede adaylarla yalnızca telefonda görüşeceğini söylemişti. Şimdi ben görüyorum ki bir gün sonra İmamoğlu ile görüşmüş. Şunu söylemek hakkı vardır; Ben görüştüm, görüşmedim. Ama burada ahlaki bir sorun var. Çarşamba günü telefonda görüşeceğim deyip, perşembe günü kalkıp 46 dakika görüşmesi ahlaki bir sorundur. Görüşmeyi saklaması ve gizlemesi ahlaki bir sorundur. Yapılan görüşmenin gizlenmesinin bir sorun olduğu, bu görüşmeyi gizli bir şekilde yapmasının bir sorun olduğunu söylüyoruz.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.