AKP’li Gözgeç, Bursa’da yeni yargı reformunu anlattı

AKP’li Gözgeç, Bursa’da yeni yargı reformunu anlattı
22.07.2019
A+
A-

AK Parti Bursa Milletvekili, TBMM Adalet Komisyonu Üyesi ve Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcısı, Av. Emine Yavuz Gözgeç, Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Bursa Şubesi üyesi hukukçularla bir araya gelerek, gündemde olan Yargı Reformu Stratejisi ve 11. Kalkınma Planı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Gönül Dostları Restoran’da gerçekleştirilen toplantıya HUDER Bursa Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz ile çok sayıda HUDER üyesi avukat katıldı.

Toplantıda kısa bir selamlama konuşması yapan HUDER Bursa Şubesi Başkanı Necdet Yılmaz, önemli bir süreçte olduklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından açıklanan Yargı Reformu Paketinde yargıyı ve avukatları etkileyen önemli değişiklikler olduğunu söyledi. Yılmaz, yapılacak çalışmalarla yargıda yaşanan sıkıntıların giderileceğine inandıklarını sözlerine ekledi.

“11. Kalkınma Planında demokrasi, hukuk ve iyi yönetişim için hedefler belirlendi”

Açıklanan Yargı Reformu Stratejisinin genel bir vizyon, hedef ve amaç açıklaması olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, bu amaç doğrultusunda yapılacak çalışmalar için hukukçular ile istişarelerde bulunduklarını ifade etti.

Vekil Gözgeç, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kalkınma planı olma özelliği taşıyan 11. Kalkınma Planı çerçevesinde ekonominin yanı sıra, demokrasi, hukuk, iyi yönetişim konularında da hedefler belirlendi. Bunlar hem bakanlıklara, hem de mevzuat çalışmalarına yol gösterici olacak” dedi.

“Dokuz önemli amaç ve hedef belirlendi”

Yargı Reformu Stratejisinde dokuz amaç ve hedefin belirlendiğine dikkat çeken Vekil Gözgeç, “Yeni strateji kapsamında ilk amacımız hak ve özgürlüklerin korunması ve geliştirilmesi. Yargı bağımsızlığı, tarafsızlığı ve şeffaflığın geliştirilmesi, insan kaynaklarının nitelik ve niceliğinin artması diğer önemli bir başlık. Bunun yanı sıra performans ve verimliliğin artması, savunma hakkının etkin kullanımının sağlanması, adalete erişiminin kolaylaştırılması ve hizmetlerden memnuniyetin artırılması, ceza adaleti sisteminin etkinliğinin artırılması, hukuk yapılanması ile idari yapılanmanın sadeleştirilmesi ile etkinliğinin artırılması ve alternatif uyuşmazlık çözümü yöntemlerinin yaygınlaştırılması, yeni Yargı Reformu Stratejisi ile ele alınan önemli başlıklar olacak” diye konuştu.

Yargı Reformu Stratejisi ve 11. Kalkınma Planının avukatlara ve hukuk sistemine getireceği yenilikler hakkında HUDER Bursa Şubesi üyesi avukatlarla istişarelerde bulunan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, avukatların merak ettikleri soruları da yanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.