AKP’li başkandan İmamoğlu’na Yunan benzetmesi

AKP’li başkandan İmamoğlu’na Yunan benzetmesi
15.05.2019
A+
A-

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu YSK’nın kararı ile mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart’ta kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söyledi.

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun YSK’ın kararı sonrası mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu’na yönelik sözleri dikkat çekti. Göksu’nun Trabzonluları İmamoğlu üzerinden Yunanlılara benzetmesi büyük tepki çekti.

Katıldığı bir iftar programında konuşan Tevfik Göksu, İmamoğlu’nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini söyledi. İftara katılanlara İmamoğlu’nun nereli olduğunu soran Göksu ‘Trabzonlu’ cevabını alında “O zaman hesap başka. Hesap büyük, olay büyük” dedi.

GÖKSU’YA BÜYÜK TEPKİ

Esenler Belediye Başkanı ve İBB Meclisi AKP Grubu Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İmamoğlu üzerinden Trabzonlulara Yunan benzetmesi yapması büyük tepki topladı.

TRABZONLULAR PLATFORMU’NDAN AÇIKLAMA

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu’nun sözlerine Trabzonlular Platformu’ndan tepki geldi. Twitter hesabından yapılan açıklamada 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun yanında olacaklarını belirten Trabzonlular Platformu şu ifadeleri kullandı:

“Esenler Belediye başkanı ve İBB Meclisi AKP Başkanvekili Tevfik Göksu’nun Trabzonlulara yönelik bu ayrımcı, ırkçı, yaftalayıcı sözlerine Trabzonlular sandıkta cevabını verecektir. 31 Mart’ta kime oy verdiysek verelim 23 Haziran’da Trabzon’un evladı Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız!”

İYİ PARTİ’DEN TEPKİ: “SOYLU GÖREVDEN ALMALIDIR”

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan “Ş…, adi, alçak, yaratık… Bunlar iyice ipin ucunu kaçırdı. Oy verecek Trabzonlulara yazıklar olsun Sayın Süleyman Soylu bu gece Esenler Belediye Başkanını görevden almalıdır. Bu şehir bu hakareti kaldıramaz. Trabzonlulara Yunanlı diyen alçağı o görevden uzaklaştırmalıdır. Bir Trabzonlu bakan olarak bunu yapmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da Göksu’nun sözlerine bu mesajla tepki gösterdi;

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.