AKP’den CHP, İYİ Parti ve HDP’ye sürpriz ziyaret

AKP’den CHP, İYİ Parti ve HDP’ye sürpriz ziyaret
24.06.2020
A+
A-

AKP grup başkanvekilleri, baro paketiyle ilgili olarak saat 14.00’te CHP, saat 15:00’de HDP, saat 16.00’da ise İYİ Parti grup başkanvekillerini ziyaret edecek.

AKP grup başkanvekilleri, baroların yapısının değiştirilmesi amaçlanan yasa paketiyle ilgili olarak saat 14.00’te CHP grup başkanvekillerini ziyaret edecek. Görüşme, saat 14.00’teki görüşme başkanvekilleri düzeyinde yapılacak.

AKP heyeti, CHP ziyareti ardından saat 15:00’de HDP’yi, saat 16:00’da da İYİ Parti’yi ziyaret edecek. AKP heyeti, HDP ziyareti ardından saat 16:00’da da İYİ Parti’yi ziyaret edecek.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan iki gün önce yaptığı açıklamada “Baro teklifimizin iki temel başlığı var. Beş binden fazla avukatın olduğu yerlerde birden fazla baro kurmaya imkan vermesi. Adı gibi baroların (tüzel kişiliklerin/odalar birliği gibi) eşit temsili ve baroları birkaç büyük baronun tahakkümünden kurtarması” demişti.

AKP’nin İstanbul, Ankara ve İzmir barolarının bölünmesini hedefleyen paketine karşı kentlerden yürüyüşe geçen baro başkanları Ankara’da buluşmuştu. Baro başkanlarının Ankara’ya yürüyüşle girişi polis tarafından engellenirken 27 saatlik direnişin sonucunda polis geri çekilmek zorunda kalmış, başkanlar Anıtkabir’e çıkmıştı.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.