AKP ve MHP arasında T.C. krizi

AKP ve MHP arasında T.C. krizi
05.05.2019
A+
A-

Aksaray’da belediye tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi için MHP’li üyeler teklif sundu. CHP ve İYİ Parti’nin desteklediği teklif AKP’lilerin oylarıyla reddedildi.

31 Mart yerel seçimini AKP’nin kazandığı Aksaray’da Belediye Meclisi’nde T.C. tartışması yaşandı. Aksaray Belediye Meclisi, ikinci olağan toplantısını gerçekleştirdi. AKP’li Belediye Başkanı Enver Dinçer’in katılmadığı toplantıyı AKP’li Belediye Başkanvekili Cem Elibol yönetti.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, toplantıda MHP’li üyeler tarafından verilen Aksaray Belediyesi tabelasına T.C. ibaresi eklenmesi önerisi için oylama yapıldı. MHP’li üyelerin yanı sıra CHP’li ve İYİ Partili üyeler de önerinin kabulü yönünde oy kullandı. AKP’li üyeler ise ret oyu verdi. Oylama sonucu, 15 kabul, 16 ret oy ile T.C. ibaresinin eklenmesi kabul edilmedi.

MHP’Lİ ÜYEDEN AKP’YE TEPKİ

AKP’li üyelerin T.C. önerisini kabul etmemesi, MHP tarafında şaşkınlıkla karşılandı. MHP’li Belediye Meclis Üyesi Muhterem Gür, AKP’li üyelere tepki göstererek, “Burada T.C. ibaresinin yer almasının hiçbirimizi rahatsız edecek bir yönü yoktur. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin ortak paydasıdır ama kabul etmediler, durum ortada” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.