AKP-MHP kavgası büyüyor! Cumhur ittifakı dağılıyor mu?

22.10.2018
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın afla ilgili sözlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelen yanıtla ilgili konuşan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Bahçeli’nin ifadelerini son derece yanlış buluyoruz. Bir daha olmamalı” dedi.

İşte Çelik’in sözlerinden satır başları:

”Cumhurbaşkanımız direkt konuşmayı sever. Cumhurbaşkanımız o gün yaptığı konuşmada MHP’yi kast edecek olsaydı direkt MHP kelimesini zikrederdi. Cumhurbaşkanımızın ima yoluyla bunu söylediğini ifade etmek cumhurbaşkanımızı tanımamaktır.

MHP’yi ima edecekse cumhurbaşkanımızı MHP adını zikreder. Cumhurbaşkanımızın tarzı budur.

Sayın Bahçeli’ni açıklamasında sayın cumhurbaşkanımıza yönelik ifade son derece yanlış bulduğumuzu söylemek isterim. Cumhurbaşkanımızın siyasi basireti tüm dünyanın malumudur.

Sayın Bahçeli’nin Cumhurbaşkanımıza karşı kullandığı ifadeler siyasi nezaket, nezahet ve yüklenen sorumluluğa uygun bir yaklaşım olmamıştır. ‘Biz AK Parti camiası olarak bunları kabul etmediğimizi açık ve net bir şekilde ifade ediyoruz.

Cumhurbaşkanımıza gösterilmesi gereken saygı AK Parti’nin kırmızı çizgisidir.(Cumhur ittifakı) Her siyasi tartışma ve gündemde anlaşacağız diye bir şey yok. Anlaşamadığımız zaman ittifak ortadan kalkacak diye bir yaklaşım da yok.’’

“BAHÇELİ’NİN BOZDAĞ’I TACİZ ETMESİNİ KABUL ETMEYİZ”

“15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yaşandığı gece Bekir Bozdağ’ın Meclis’te yaptığı konuşmayı unutmuyoruz. ‘Ölsek de burayı terk etmeyeceğiz’ demişti. Bahçeli’nin Andımız konusunda Bekir Bey’i taciz etmesini kabul etmeyiz.” dedi.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Twitter hesabından paylaştığı mesajlarda, “Sayın Cumhurbaşkanı, “şimdi birileri çıkarmış af, ne affı?” ifadeleriyle birlikte aynen şunları dile getirmiştir:

“Hele hele 50 bini aşkın uyuşturucunun cezaevinde olduğu bir dönemde biz uyuşturucuları affeden bir iktidar olarak mı anılacağız?” Elbette kast edilen Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Partimizi zan ve töhmet altında bırakmak asla doğru değildir. MHP’yi yüzeysel ve üstünkörü bir şekilde uyuşturucuyla, uyuşturucu suçuyla yan yana getirmek şayet art niyet değilse, kesinlikle isabetsiz ve itibarsız bir isnattır” ifadelerini kullanmıştı.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.