AK Partili Çelik’ten Kaz Dağları açıklaması: Orası Kaz Dağları değil!

07.08.2019
A+
A-

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kaz Dağları’ndaki ağaç katliamına ilişkin konuştu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve 2 saat 40 dakika süren toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Ömer Çelik’in gündeminde Kaz Dağları’nda altın arama faaliyetleri sonucu yaşanan Ağaç katliamı da vardı. AK Parti Sözcüsü Çelik, kamuoyunun tepkisi çekecek bir açıklama yaparak, “Orası Kaz Dağları değil” dedi.

İşte Çelik’in konu hakkındaki açıklamaları…

VATANDAŞLARIMIZIN ÇEVRE HASSASİYETİNİ PAYLAŞIYORUZ

Sosyal medyada gündem olan bir konu var. Kaz Dağları etiketiyle yapılan bir gündem söz konusu. Kaz Dağları ve diğer çevre konularında çok yüksek hassasiyete sahibiz. Çevre Bakanımız bir sunum yapacaklar. Hükümetlerimiz döneminde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri en çok gururlandığımız işlerdendir. Bu meselede bütün dostlarımızın, vatandaşlarımızın doğru hassasiyetlerini aynen paylaşırken, birtakım manipülif hareketlere karşı açıklamak yapmak zorunlu olmuştur.

ORASI KAZ DAĞLARI DEĞİLDİR

Arada 40 kilometre vardır. Bir kere oradaki olan yer Kaz Dağları değildir. Kesilen ağaçların tamamı yerine fidan başka bir alana dikilmiştir. Burada yapılacak işlemler bittikten sonra sözleşme gereği buranın ağaçlandırılması tam olarak gerçekleşecektir. Söz konusu yer Kaz Dağlarına 40 kilometre uzaklıkta. Bu izinler iktidarlarımızdan önce 2001 yılında verilmiştir. Burada 14 bin civarında yen ekim yapılmıştır. Sadece bu sene Çanakkale’de 2,5 milyon fidan dikilmiştir. Siyanürle ilgili söylentilerin doğru olmadığını uzmanlar söylüyor. Siyanürle arama söz konusu değil, izole ve kapalı mekanlarda gerçekleştiriliyor.

RADİKAL GRUPLARI ORADA GÖRÜYORUZ

Çevre konusunda hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımızın başımızın üstünde yer vardır. Bu hassasiyetler, vatandaşlarımızı kışkırtmaya çalışan birtakım radikal grupların, bunların mensubu bazı kişiler orada görüyoruz. Ortaya koyulan soruların hepsinin cevabı vardır. Sosyal medyada ortaya konulanların gerçeklerle alakası yoktur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.