‘Ak Partili belediyeler, Bursa’yı uçuruma sürüklüyor’

22.09.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kötü yönetimi muhalefetin tepkisine neden oluyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başta ulaşım olmak üzere Yıldırım İlçesi’nde yaşanan sorunlara vurgu yapan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, kur artışları nedeniyle durma noktasına gelen yatırımlara dikkat çekti…

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kentin en önemli ulaşım ağları arasında yer alan T2 hattının inşaatına ilişkin açıklamaları, gözleri Bursa’daki yatırımlara çevirdi. Başkan Aktaş’ın T2 tramvay hattıyla ilgili dolar kurunda meydana gelen artışa değinerek, “Müteahhit firma yetkililerine 3 aylık son bir süre verdik. Mücbir sebeplerden dolayı Ocak 2019 tarihini verdik. Bana sorarsanız yetişmez. Sonucu ne olur bilemem. Sonucuna katlanırlar” yorumu İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı’nın tepkisine neden oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kent genelinde olduğu gibi Yıldırım’a yönelik yatırımlarının da yetersiz olduğunu söyleyen İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, “T2 hattı,  8 bin 100 metre uzunluğunda, 700 metresi yer altında; 7 bin 400 metresi de yer üstünde. 4 kilometresi Demirtaş OSB ile bağlantılı bir uygulama. Ringin bir ucu Kent Meydanı diğer ucu ise şehirlerarası terminal içerisinde. Bu önemli ulaşım hattı ne yazık ki, bütün Bursa’nın hizmet alacağı bir hat. Türkiye, kötü yönetilen iktidar tarafından çıkmazın içindedir. Aynı çıkmaz, iktidarın Bursa’daki temsilcileri yüzünden Bursa’daki yerel yönetim yatırımlarında da yaşanıyor. T2 hattı buna bir örnek. Borç batağı içinde yüzen başta Yıldırım Belediyesi olmak üzere Ak Partili belediyeler, artık hizmet veremez noktasına geldi” dedi.

AK PARTİLİ BELEDİYELER İFLAS ETTİ

İlerideki yatırımları etkileyecek olan bu türdeki gelişmeleri endişe ile takip etiklerini ifade eden İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, “T2 ile ilgili endişemiz, ismi var olan ama daha projesi bile meçhulde kalan Yıldırım Metrosu ile aynı kaderi paylaşacak olmasıdır. Başkan Aktaş’ın “T hatları” ile ilgili olduğu gibi, Yıldırım ve Osmangazi metroları gibi fanteziden bir adım öteye geçmeyecek. Belediye elmas değerinde olan arazi ve ticari işletmelerine bırakın ihaleyi, pazarlık usulü bile satın alacak müşteri bulamıyor. İçinde bulunduğumuz ay içinde borç ve kredi karşılığı birkaç mülkünü İLBANK’a değerinden daha az bir bedelle takas ile devretti. Bütçe delik deşik olmuş. Yılsonuna kadar ne yapabiliriz derdine düşen bürokratlar ile önünüz uçurum Sayın Aktaş. Söz verdiniz, Yıldırım kimsenin üvey evladı değildir. O yatırım vaatlerinizi gerçekleştirmenizi bekliyoruz” diye konuştu.   

YÖNETİME TALİBİZ

Yaklaşan yerel seçimleri hatırlatan İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erkan Subaşı, Bursa’nın yüzünü güldürebilecek yönetimlerin İYİ Parti’de mevcut olduğunu söyledi.

Subaşı, “ İYİ Parti, yönetim kadrosu ve profesyonel ekipleriyle yerel seçime hazırlanıyor. Başta Yıldırım olmak üzere Büyükşehir ve 17 ilçenin yönetimine talibiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.