AK Partili başkan adayından ilginç Suriyeli yorumu!

AK Partili başkan adayından ilginç Suriyeli yorumu!
06.02.2019
A+
A-

AKP’nin Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, “Suriyeliler İstanbul’a hiç getirilmemeliydi. Buna izin verilmemeliydi” dedi.

İstanbul Eyüp’te gazetecilerle bir araya gelen AKP Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüp ilçesinin Suriye’den aldığı göç durumuna ilişki soru üzerine, “Bence (Suriyelileri) İstanbul’a hiç getirmemiz lazımdı. Suriyelilerin en son İstanbul’a gelmesi lazımdı. Buna izin verilmemeliydi” dedi.

2014 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapan olan Köken, “Halk tarafından çok şikayet var. Gaziantep’te bu denli bir şikayet yok. Bu sorunu, Gaziantep’te okulları karma yaparak ve ciddi bir altyapı oluşturarak çözdük. Suriyelilerin suç oranı Gaziantep’te yüzde 0.1 civarında. Biz müthiş bir müdahalede bulunduk. Hem okulları karma yaptık hem de Suriyelileri 70 küsür mahalleye dağıttık. Böylece komşuluk ilişkileri gelişti. Türkçe öğrenmeleri için de yaygın kampanya gerçekleştirdik. İstihdam sağlandıkça da sorunlar azaldı. Başka ülkeden Almanya’ya giden herkese uyum dersi veriliyor. Bu uyumu, entegrasyonu sağlamak önemli. Bence (Suriyelileri) İstanbul’a hiç getirmemiz lazımdı. Suriyelilerin en son İstanbul’a gelmesi lazımdı. Buna izin verilmemeliydi” diye konuştu.

“KET VURULMALIYDI”

Köken “Her halükarda Suriyeliler İstanbul’a hiç getirilmemeliydi, ket vurulmalıydı. İstanbul’un nüfusu kendine yetiyor. Fakat Anadolu’ya dağıtılabilirdi. Bazı ülkelerin sınırları riskli. Avrupa’daki ülkeler sınırları bile kaldırıyor. Bizim sınırlarımızda sıkıntı var. Bu coğrafyanın böyle bir zorluğu var. Biz de gardımızı bu zorluğa göre almalıyız” diye ekledi.

(Kaynak: Birgün.net)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.