AK Parti’den ‘İstanbul’ açıklaması

AK Parti’den ‘İstanbul’ açıklaması
17.04.2019
A+
A-

Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz: “Bu usulsüzlüğü CHP tamamen yaptı, kurguladı iddiasında değilim. CHP’ye düşen onlar da bu kanunsuzluğa ses çıkarmalı.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve Genel Sekreter Fatih Şahin, parti genel merkezinde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi.

Yavuz ve Şahin, AK Parti’nin İstanbul’da seçimlerin yenilenmesine ilişkin YSK’ya yaptığı başvuruyla ilgili açıklama yaptı.

Yavuz’un açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle:

”Geçersiz oyların tamamı sayıldı. 5 bin 594 oy lehimize düzeltildi. Ama tüm sandıkların tamamının sadece yüzde 10’u’na yakın bir sayım gerçekleşmiş oldu. Gün gün aradaki farkın nasıl eridiğini size gösteriyorum. Hiçbir şey olmadıysa sandıkta bu kadar oy lehimize nasıl geçilmiş oldu ve fark azalmış oldu. Kesinlikle bir şeyler oldu. Kabul edelim bizim de bir parça kusurumuz vardı. Fakat ortada kanunun dışına çıkan bizim kesinlikle fark edemeyeceğimiz işlemler yapıldı. Bu kadar net. Partilerin denetimi olmayan alanlarda kanunsuzluklar yapıldı.

‘TAMAMEN CHP KURGULADI’ İDDİASINDA DEĞİLİM

Bu usulsüzlüğü CHP tamamen yaptı, kurguladı iddiasında değilim. CHP’ye düşen onlar da bu kanunsuzluğa ses çıkarmalı. CHP ne yaptı bilmiyorum, yaptı diye itham etmiyorum ama bu iş CHP’ye yarasın diye yapıldı. Bu kadar şaibeyle yapılmış bir seçime hiçbir partinin gönlünün razı olmaması gerekir. Belgeye bilgiye dayalı olarak söylüyoruz her şeyi. Bundan önceki sistemde sandık başlarına ilişkin yer yer şikayetler geliyordu. Biz AK Parti olarak dedik ki ‘Biz sandık başkanlarının çok objektif bir şekilde hukuka uygun bir şekilde belirlenmesini yapalım.’

SEÇİM SİSTEMİMİZE GÜVENİYORUM

Biz seçim sistemimize, seçim mevzuatımıza güveniyoruz. Olan seçim sistemiyle alakalı değil. Burada olan seçim mevzuatına aykırı olan kişilerin çıkmasıdır. Kamu görevlilerin içinde seçimde görev yapmasına engel olacak hakkında kararlar olan kişiler var. Bu kişilere görev vermişler. 19 bin 623 sandık başkanı ve resmi üye sayısıdır. Partilerin sandığa verdiği üyelerden bahsetmiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.