AK Parti’den Ali Babacan’a ilk yanıt!

AK Parti’den Ali Babacan’a ilk yanıt!
27.11.2019
A+
A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, kurucusu olduğu AKP’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmaları başlatan eski bakan Ali Babacan’ın açıklamaları ile ilgili konuştu.

NTV’de gündeme ilişkin soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AK Parti’den istifa ederek yeni parti kurma çalışmalarını başlatan eski bakan Ali Babacan’ın açıklamalarını da değerlendirdi.

Ünal, Babacan’ın dün akşam katıldığı Habertürk canlı yayınındaki açıklamaları ile ilgili, “17 yılda birçok ayrılmalara vesile oldu. Trenden inenler oldu. Trenden inenlerin de neler söylediğini, hangi argümanlar ortaya koyduğunu gördük. Açıklamalarında dikkate değer yeni bir şey bulmak mümkün değil” dedi.

ALİ BABACAN NE DEMİŞTİ?

Ali Babacan, kurucusu olduğu AK Parti’den istifa etmesinin ardından dün ilk kez canlı yayına katıldı. Babacan, HaberTürk TV’de Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı. 2019’un sonuna kadar partinin tüzel kişiliğini kurmayı amaçladıklarını söyleyen Babacan öncelikli sorunlar olarak ekonomi, insan hakları ve ifade özgürlüğü ihlalleri, demokrasi ve parti içi demokrasiyi gösterdi. Babacan AK Parti içinde bu ilke ve değerler örselendiği için ayrıldıklarını ifade etti.

“Türkiye’deki problemlerin mevcut yönetimle çözülemeyeceğini” diyen Babacan kadro hareketi ve ortak akılla çalıştıklarını, sorunlar üzerine çalışma kurulları oluşturulduğunu belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.