AK Parti-MHP ittifakında 3 ilde İYİ Parti faktörü!

10.12.2018
A+
A-

AK Parti ve MHP’nin il paylaşımında 3 ilde düğüm çözülemedi. Aydın, Muğla ve Mersin’de nasıl bir yol izleneceği İYİ Parti faktörüne takıldı…

AK Parti ve MHP kurmayları arasındaki ittifaka dair görüşmeler devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin ittifaka son şeklini vermek üzere bu hafta bir araya gelebileceği ifade ediliyor.

Erdoğan, bugün TBMM’deki bütçe görüşmelerine katılacak ve bir süre bu görüşmeleri izleyecek.

Erdoğan’ın yarın ise partisinin MKYK toplantısına başkanlık etmesi bekleniyor. AK Parti’de bu toplantıdan önce Erdoğan’ın Bahçeli ile görüşmesine dair beklenti bulunuyor. Ancak kurmaylar görüşmeye dair son kararı Erdoğan’ın vereceğini de vurguluyor. İki lider son olarak 21 Kasım’da bir araya gelerek yerel seçimlerdeki ittifak sürecini ele almıştı.

6 İLDE KARAR VERİLECEK

AK Parti’de Mehmet Özhaseki, MHP’den de Sadir Durmaz arasındaki ittifak görüşmeleri devam ederken iki kurmay da dün liderlere gelinen aşama hakkında bilgilendirme yaptı. MHP’nin elinde bulunan Adana, Mersin, Manisa, Osmaniye ile CHP’nin elinde bulunan Aydın ve Muğla illerinde yapılacak ittifakın çerçevesi netleşti. AK Parti’nin buralarda aday çıkarmama formülünü işleteceği ileri sürülüyor.

AK PARTİ 3 İLDE TEMKİNLİ

Ancak AK Parti cephesinde özellikle Mersin, Aydın ve Muğla konusunda soru işaretleri de bulunuyor. Adana, Manisa, Osmaniye illerinde mevcut başkanların MHP’li olması nedeniyle “jest yapılması” fikri benimsenirken MHP’nin ciddi bir oy kaybı yaşadığı ve yönetiminde de olmadığı Aydın, Mersin ve Muğla’da liderlerin görüşmesi sonrası aday çıkarıp çıkarmamanın netleşeceği kaydediliyor.

İYİ PARTİ FAKTÖRÜ

Aydın, Muğla illerinde AK Parti’nin ikinci parti olduğu ve MHP’nin de oyunu büyük oranda İYİ Parti’ye kaptırdığı değerlendirmesi yapılıyor. Mersin’de mevcut başkanın MHP’den ayrılması, CHP ve İYİ Parti arasında da bir ittifak süreci olmayacağına dair beklentinin yanı sıra AK Parti’nin son seçimde bu ilde birinci olması nedenleriyle AK Parti adayının desteklenmesi gerektiği savunuluyor.

(Kaynak: Milliyet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.