AK Parti, Merinos’ta bayramlaştı

AK Parti, Merinos’ta bayramlaştı
15.06.2018
A+
A-

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreni, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da yer aldığı geniş bir katılımla Merinos Parkı’nda yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı konuşmada, göreve gelir gelmez vatandaşın beklenti içerisinde olduğu tedbirleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak, daha güzel çalışmalarla yola devam edeceklerini söyledi.

Merinos Gönül Dostları Sofrası’ndaki bayramlaşma törenine; Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İçişleri eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala, Sağlık eski Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, İl Başkanı Ayhan Salman, AK Parti milletvekilleri, belediye başkanları, ilçe başkanları, siyasiler ve davetliler katıldı. Yağmurlu havaya rağmen ilginin yoğun olduğu tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bayram mesajı da alanda bulunanlara izlettirildi.

Hizmetler ‘artarak’ devam edecek

Törende söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İslam aleminin, Bursalıların ve partililerin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da gerçekleştirdiği mitinge ve AK Parti’nin bayramlaşma törenine katılanlara teşekkür eden Başkan Alinur Aktaş, bayramların insanları bir arada tutan, sevgi ve hoşgörü anlayışının yeniden şekillendiği toplumsal sevinç günleri olduğunu belirtti. Şefkat ve merhamet kavramlarının öne çıktığı ramazan ayını ecdadın ‘maneviyatlı şehir olarak’ tabir ettiği Bursa’da yaşamanın ayrıcalığına kavuştuklarını ifade eden Başkan Aktaş, ramazanı iftar ve sahur programları, vatandaş ziyaretleri ve açılışlarla dolu dolu geçirdiklerini vurguladı.

Göreve başlayalı 7 ay olduğunu ve bu sürede ‘25 saat çabasıyla’ yapılması gerekenleri en ince detayına kadar planlayarak yol haritasını belirlediklerini ve harekete geçtiklerini anlatan Başkan Aktaş, “Göreve gelir gelmez, su fiyatları ve ulaşım indirimleri ile vatandaşımızı memnun eden tedbirleri hayata geçirdik. Yenileri de yakın zamanda gelecektir. Acil eylem planımız doğrultusunda Bursa’nın kilit noktalarında akıllı kavşak düzenlemeleri, şerit ilaveleri, yol genişletme, sinyalizasyon çalışmaları gibi düzenlemelerle trafiğin yüzde 40’lara varan oranda rahatlamasını sağladık. Yolun başındayız. Daha güzel yatırımları hizmete alacağız. Ana stratejimiz, çok fazla olan yarım işlerimizi tamamlamaktır. Bu yüzden 2018’i ‘Yol ve Ulaşım Yılı’ ilan ettik. Tüm ilçelerde ve kırsal mahallelerde yoğun asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Hizmetlerimizi artırarak geleceğimizi şekillendireceğiz ” dedi.

9 gün sonra Türkiye’nin tarihindeki en önemli seçimlerden birini icra edeceğini hatırlatan Başkan Aktaş, kutlu davaya ve bu davanın liderine sahip çıkabilmek adına kalan sürede herkesin elinden gelen gayreti ortaya koyacağını söyledi. Seçim sonrası hizmete alınacak yeni çalışmalarla başta trafik olmak üzere kentsel dönüşümde ve Yeşil Bursa olgusunun daha fazla yerleşmesinde gerekli hamleleri yapacaklarını anlatan Aktaş, “Şehirdeki önemli gelişmeleri hep beraber yaşayacağız. Milletimizin duasını hep birlikte kazanacağız. Şimdiden 24 Haziran seçimlerinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bursa’nın gelişimine katkı sunan ve partide görev almış, hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bayramlar hızımız olsun inşallah. Herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Terör, ülke gündeminden kalkacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise tüm Bursalıların ve İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak, insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti. Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan olaylar sebebiyle bayramı buruk kutladıklarını söyleyen Çavuşoğlu, siyasi parti gibi görünüp terör örgütleriyle kol kola gezen HDP’nin ‘Özgürlük demesine karşın’ en ufak barış hareketine tahammül edemediğini belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye’nin terörle süren mücadelesine tüm hızıyla devam edeceğini ve ülkenin enerjisini boşa harcatan güruhu gündemden kaldıracaklarını vurguladı.

Geçmiş dönem İçişleri Bakan ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da Ramazan Bayramı’nın tüm dünyaya huzur getirmesini diledi. Bursalıların bayramını kutlayan Ala, Şanlıurfa’da yaşanan saldırıyı lanetlediklerini, bu tür saldırıların Türkiye’nin önünü kesemeyeceğini dile getirdi.

Geçmiş dönem Sağlık Bakanı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da bayramın gönül dünyalarına ve aile hayatına huzur getirmesini istedi. Bayram günlerinde şehit ve ailelerini, gazileri, hastaları, fakirleri unutmamak gerektiğini belirten Müezzinoğlu, dertlerin paylaşarak azalacağını, sevgilerin ise paylaşarak artacağını ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da tüm Bursalıların Ramazan Bayramı’nı kutladı. Ramazan ayı boyunca ilçe ilçe, köy köy gezerek teşkilatın vatandaşlarla buluştuğunu aktaran Salman,  24 Haziran seçimlerine kadar hız kesmeden çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, vatandaşlarla tek tek bayramlaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.