AK Parti Bursa’da ‘bylock’çu aday!

11.12.2018
A+
A-

AK Parti’den Yıldırım Belediye Başkan Adayı olmak için Yıldırım İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Oktay Yılmaz’ın devlet kayıtlarına göre ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıktı.

Lider16 Gazetesi’nde yayınlanan habere göre, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde partilerde adaylık yarışı devam ederken gündeme bomba gibi bir iddia düştü. Yerel seçimlerde AK Parti’nin Yıldırım Belediye Başkan Adayı olmak için İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Oktay Yılmaz’ın ByLock kullanıcısı olduğu devletin resmi kayıtlarında yer aldı. Yılmaz, geçtiğimiz sene AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı olmuştu.

YOLSUZLUK İDDİALARI

Yılmaz, ByLock iddiaları hakkında ‘Mor Beyin’ savunması yaparken, adaylık sürecinde kendisine gösterilen ‘abartılı’ destek de dikkatlerden kaçmadı. Daha önce de AK Parti bünyesinde Osmangazi İlçe Yöneticiliği ve Osmangazi Belediye Meclis Üyeliği görevini de yürüten Oktay Yılmaz’ın ismi akçeli işler ve yolsuzluk iddiaları ile de anılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kesinlikle müsamaha göstermediği ve affetmediği ‘ByLock’ konusunda karnesinde kırık bulunan Oktay Yılmaz hakkında AK Parti yönetiminin alacağı karar şimdiden merak konusu.

TÜRKİYE GAZETESİ’NDE YER ALDI

Yaşanan bu gelişme, geçtiğimiz günlerde Türkiye Gazetesi yazarı Süleyman Özışık’ın köşesinde de yer almıştı. Özışık, köşe yazısında; “Kentsel dönüşüm ve vatandaşa dokunma konusunda parmakla gösterilen belediye başkanı düşünün. Öyle başarılı ki AK Parti’nin yaptırdığı anketlerde, bulunduğu ilin büyükşehir adaylığında bile adı ön plana çıkmış. Ama birileri bu belediye başkanını istemiyor. Onun yerine, istifa eden ilçe başkanını aday göstermek istiyor. Ama ilçe başkanının dosyasına bakıyorsunuz, “Bu adam nasıl ilçe başkanı yapılmış” diye hayret ediyorsunuz. Adam devletin resmî kayıtlarına göre bir ByLock kullanıcısı. Zamanında birileri, “ByLock yüklemiş ama kullanmamış, ‘Mor Beyin’ kurbanı” diyerek onu savunmuş ve ilçe başkanı olarak koltuğa oturtmuş.

(Kaynak: www.lider16.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.