Adres kayıtları yok. 363 bin kişi oy…

Adres kayıtları yok. 363 bin kişi oy…
11.01.2019
A+
A-

Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 363 bin 555 kişinin adres kaydının olmadığını, bu vatandaşların oy kullanırken zorluk yaşayabileceğini de vurguladı.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşların adres bilgilerini e-devlet ya da nüfus müdürlüklerinden kontrol etmeleri gerekecek. Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü, 363 bin 555 kişinin adres kaydının olmadığını, bu vatandaşların oy kullanmada zorluk yaşayabileceğini de vurguladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vatandaşlarımızın, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası ile eşleştirilen yerleşim yeri adresleri Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce merkezi veri tabanında tutulmaktadır. Bu veriler, seçmen askı listelerinin oluşturulması, okul kaydı, tebligatların gönderimi gibi pek çok kamu hizmetinin yürütülebilmesi için kanunlar dahilinde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının kullanımına sunulmaktadır.

‘NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURULMALI’

Merkezi veri tabanında yapılan inceleme neticesinde “yerleşim yeri adres kaydı” olmayan 363.555 vatandaşımızın olduğu tespit edilmiş, bu kapsamdaki vatandaşlarımızın oy kullanma noktasında sorun yaşayabileceği değerlendirilmiştir. Bu itibarla, gerek seçimlerde gerekse diğer kamu hizmetlerine ulaşmada sorun yaşanmaması için GSM bilgilerini paylaşan 185.690 vatandaşımıza “ilçe nüfus müdürlüklerine müracaat ederek adres bildiriminde bulunmaları” yönünde kurumumuz tarafından SMS yoluyla bilgilendirme yapılmıştır. Vatandaşlarımıza hizmet vermek amacıyla ilçe nüfus müdürlükleri hafta sonu çalışacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.