Abdullah Gül, hangi ülkücüyle görüştü?

Abdullah Gül, hangi ülkücüyle görüştü?
11.07.2019
A+
A-

Ali Babacan’ın kuracağı partiyle ilgili fısıltılar yükselmeye başladı. İddiaya göre Abdullah Gül, ülkücü camianın tanınan isimlerinden 72 yaşındaki Ramiz Ongun’a teklif götürdü.

Ali Babacan’ın kuracağı yeni partiye katılacak isimlerle ilgili rivayetler kulaktan kulağa fısıldanmaya başladı… Son iddia, İstanbul’dan yayın yapan mahalli bir internet sitesinden geldi. İddiaya göre; 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ülkücü camianın yakından tanıdığı bir isimle İstanbul’da görüştü.

ONGUN HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADI

İddiaya göre Abdullah Gül, geçmiş dönemde MHP’de siyaset yapan ve üç kez genel başkanlığa aday olan 72 yaşındaki Ramiz Ongun’la İstanbul’da bir araya geldi.

Gül’ün Ramiz Ongun’a, yeni oluşuma katılması için teklif götürdüğü öne sürüldü. İnternet portalının iddiasından sonra Ramiz Ongun tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

RAMİZ ONGUN KİMDİR?

Ramiz Ongun, 17 Mart 1947 tarihinde Adana’nın Kozan ilçesinin Kale köyünde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Bursa İktisadi-Ticari İlimler Akademisi İktisat Bölümü’nde tahsil gördü. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden mezun oldu. Daha sonra Alparslan Türkeş ile tanışarak Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi’ne katıldı.

Bunun yanında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, Gümrük Kontrolörleri Kurulu Başkanlığı, MHP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı, MHP Genel İdare Kurulu Üyeliği ve Ülkücü-İşçiler Genel Başkan Müşavirliği görevlerini yürüttü.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yurt dışına çıktı. Bu dönemde Almanya’da, üniversiteden sınıf arkadaşı olan Nesrin Hanım’la evlendi.

1989 yılında Türkiye’ye geri döndü. 1992 senesinde de Türk Ocakları Merkez Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde üç kez genel başkanlığa aday oldu, ancak seçilemedi. Evli ve üç çocuk babasıdır. Almanca bilmektedir.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.