ABB’den koronavirüs tedbirleri

ABB’den koronavirüs tedbirleri
16.03.2020
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediyesi, coronavirüs tedbirleri kapsamında bir dizi önlem aldı. Cenaze sahipleri artık vakit namazını beklemeden cenazelerini defnedebilecek. Ayrıca, taziye çadırı uygulamasına bir süre ara verildi.

Salgın hastalıkla mücedele planı kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi de Başkan Mansur Yavaş’ın talimatıyla bir dizi yeni önlem aldı. Yapılan duyurularda vatandaşların cenaze defin işlemleri ve taziye çadırı uygulamasıyla ilgili duyuru yapıldı. Ayrıca Şefkat Evleri’ndeki dezenfeksiyon çalışmaları ve Başkent Tiyatroları’nda ötelenen organizasyonlar için de vatandaşlar bilgilendirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyurularda şu ifadeler kullanıldı:

CENAZE DEFNİ İÇİN ÖNEMLİ DUYURU

– Vatandaşlarımızın sağlığını koruma kapsamında, kalabalık oluşmasını engellemek amacıyla cenazesi olan vatandaşlarımızın istekleri dahilinde cenazeleri vakit namazı beklenmeksizin kıldırılarak defnedilecektir.

TAZİYE ÇADIRI UYGULAMASINA ARA VERİLDİ

– Vefat eden vatandaşlarımız için belediyemiz tarafından sunulan taziye çadırı hizmetine, koronavirüs tedbirleri kapsamında kalabalıklar oluşmasını engellemek içi virüsün yayılmasını önlemek amacıyla geçici süreyle ara verilmiştir.

PRÖMİYERLER İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

– Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları’nın Mart ayında gerçekleştireceği prömiyerler, koronavirüs tedbirleri kapsamında kalabalıklar oluşmasını engellemek ve virüsün yayılmasını önlemek amacıyla ileri bir tarihe ertelenmiştir.

ŞEFKAT EVLERİNE DÜZENLİ STERİLİZASYON

– Koronavirüs tedbirleri kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Şefkat Evleri’nde her gün düzenli olarak dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları yapılmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.