Çoban Ateşi Hareketi, Şubat’ta parti oluyor

Çoban Ateşi Hareketi, Şubat’ta parti oluyor
05.02.2020
A+
A-

Çoban Ateşi Hareketi şubat ayının sonunda parti olarak logosunu ve ismini kamuoyuna açıklayacak.

İzmir İl Başkanı Dilek Levent, siyasetten umudunu kesenlerin partisi olacaklarını ve Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı bir parti olarak umutla yola çıktıklarını kaydetti.

İzmir Bergamalı, 19., 20. ve 21. dönemde İzmir Milletvekilliği yapan Sağlık eski Bakanı Rifat Serdaroğlu ve eski siyaset arakdaşlarının öncülüğünde uzunca bir süredir örgütlenme çalışmaları sürdüren Çoban Ateşi Hareketi, partileşme yolunda son viraja girdi.

Merkezi Ankara’da bulunan 74 ilde çalışmalarını tamamalayan siyasi platform, şubat ayının son haftasında partinin logosunu ve ismini kamuoyuna açıklayacak. Çoban Ateşi Hareketi olarak yola çıkan ve İzmir’de daha önce İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in katıldığı bir toplantı yapan hareketin şu andaki lideri Rifat Serdaroğlu, illerde çalışmalarını bitirdiğinin ve parti olarak yola çıkacaklarının mesajını il başkanlarını seçerek verdi.

İzmir İl Başkanı olan İnşaat Mühendisi Dilek Levent ve Çoban Ateşi Hareketi Stratejik İletişim Başkanı Murat Selamoğlu, Çoban Ateşi Hareketinin partileşme süreci ile ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

Geçmişte merkez siyaseti yapan partilerde yer aldığını, üniversite yıllarında da siyasetin içinde bulunuduğunu belirten İl Başkanı Dilek Levent, “Genel Başkanımız Rifat Serdaroğlu ile yıllardan beri tanışıklığımız var. Geçmişte zaman zaman seçimlerde çalıştık. Çoban Ateşi Hareketi’nde bakanımım teklifi üzerine göreve başladım. Üç büyük ilde, İstanbul, İzmir ve Ankara’da kadın il başkanları ile çalışma kararı alınmış. Kadın olmadan siyaset olmaz. Erkek veya kadın olsun, başlangıç ve bitiş noktamız Atatürk’tür. Söylemimiz tek. Şubat sonu itibariyle partileşiyoruz, şu  anda 74 ilde net şekilde teşkilatlanma bitmiş durumdadır. Son olarak Batman’da görüşmeler sürüyordu” dedi.

“İTTİFAK ÇALIŞMALARI VE HAZIRLIKLAR VAR”

Olası bir erken seçim olmasıyla ilgili açıklama yapan Izmir İl Başkanı Levent, “Tarih olarak seçime yetişememe gibi bir durumumuz olursa B planımzın olduğunu söyleyebilirim. Mutlaka bir şekilde seçimlere giriyoruz” dedi.

Devamında, başka bir partiyle ittifak seçeneğini mi kast ediyorsunuz sorusuna ise “Olabilir, bununla ilgili partimizin kurmaylarının yapmış oldukları çalışmalar ve hazırlıklar var” dedi.

“ATATÜRK İLKELERİNE YÜREKTEN BAĞLIYIZ”

Harekete verilen destekle ilgili konuşan Levent, “Tahminimizin üstünde bir teveccüh var. Bunun sebeplerinden bazıları, bizim hiç bir partinin uzantısı veya devamı olmamamız. Cumhuriyetin kuruluş değerlerine, Atatürk İlke ve İnkilapları’na yürekten bağlıyız. Esas Anayasa’nın ilk 6 maddesinin değişmez olduğu konsunda kararlıyız. Dolayısıyla yeniyiz, yenilikçi, demokratik, merkezde yer alan, siyasi bir platformuz Çoban Ateşi Hareketi olarak. Partileştiğimizde logomuz ve ismimiz olacak. Sürpriz olsun. Çoban Ateşi Hareketi devam edecek, parti ismimiz farklı olacak.  Hareketimiz sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak ve önderlik yapacak” ifadelerini kullandı.

“KURULDA SÜRPRİZ İSİMLER OLACAK”

Partinin kuruluşunun gerçekleşeceği Şubat ayı itibariyle kurucular kurulunda sürpriz isimlerin olacağını söyleyen Levent, isimleri karşılaşabilecekleri siyasi bir baskı veya engelleme gerekçesiyle önceden açıklamanın doğru olmadığını belirterek, “Siyaseten, ‘partim yok, oy verebileceğim bir parti yok’ diyen, Demokrat Parti kökenli, İYİ Parti’ye gidip umduğunu bulmamış, CHP’de olan ancak kafasına uygun olan bir gidişat görmeyen ya da uzunca bir zamandır, siyasetten umudunu kesip köşesinde küskün oturanlar ama artık taşın altına elini koyması gerektiğini düşünenler, ki bana böyle geldikleri için bu şekilde ifade ediyorum. Bunları söyleyenlerin olduğu geniş bir yelpazede karşılık buluyor harketimiz” dedi.

“TABAN DESTEĞİNİ VE ORANLARI VERECEĞİZ”

“Birleştirici, uzlaşmacı bir siaysetle yola çıkıyoruz. Biz Kuvva-i Milliye ruhuyla yola çıktık. Partileşme tarihi açıklandıktan sonra Şubat ayında size tabanımızın yüzdeliğini, rakamları, yaptığımız arşatırmaların sonucunu verebilirim rahatlıkla…

Profesyonel bir çalışma yapıldı ve yapılıyor” diyen Levent, “Kararsızların çok yüskek olduğu ve giderek karasızların arttığını biliyoruz. Bu yüzdelik içinde ciddi bir dilimin bize ait olduğunu düşünüyoruz. Bunu doğrulayıcı ve irdeleyici bir çalımamız oldu. Dönüşlerden ve buraya gelenlerin taleplerden de bu durumu anlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Genel Başkan Rifat Serdaroğlu’nun, “Siyasette mucize insanlar yoktur; ekip çalışması vardır” sözlerini hatırlatan il Başkanı Levent, ekibe halkı eklediklerinde ekibin tamalanacağını kaydetti.

“Bölgelerde araştırmalar yapıldı”

Çoban Ateşi Hareketi Stratejik İletişim Başkanı Murat Selamoğlu, bölgelerde yaptıkları taban araştırma çalışmalarında, İç Anadolu ve Günaydoğu Anadolu Bölgeleri’nde kararsızların ve şu anda herhangi bir partiye oy vermek istemeyenlerin sayısının oldukça yüsek olduğunu kayderken bunun nedenini ise Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin bu bölgelerde bir tabanının hala var olması olarak açıkladı.

Selamoğlu ayrıca parti programının, sokaktaki insanların ‘Devletten ne bekliyrosunuz?’ sorusuna verdikleri cevapların ardından hazırlandığını kaydetti.

Yönetimi üyeler seçecek

Çoban Ateşi Hareketi’nin partileşmesi aşamasından sonra, Genel Başkan ve Genel Merkez’deki yönetimi partinin üyeleri seçecek. Diğer bir deyişle büyük kurultayda genel başkan olacak adayları delege değil, partinin üyelerinin seçeceği dikkat çekiyor, var olan delegeler ise il ve ilçe başkanlarını seçebilecek. Tüzükte var olan bir diğer dikkat çekici gelişme de seçimlerde Genel Başkan olacak ismin kotasının yüzde 5’e indirleceği ve her ilde mutlaka ön seçimin olacağı.

(Haber: Mehmet Emin AL/YENİGÜN)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.