Soylu’dan Ekrem İmamoğlu’na: Gerekirse özür dilerim!

Soylu’dan Ekrem İmamoğlu’na: Gerekirse özür dilerim!
05.11.2019
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun Avrupa’da Türkiye’yi şikayet ettiğini iddia ederek hedef almıştı. Bakan Soylu, İstanbul’un seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kendisine verdiği cevap hakkında açıklama yaptı.

 Soylu’nun açıklamalarından satır başları;

Her hafta pazartesi sabah okula giderken bu ülke bize İstiklal Marşı okuttu. Milletimize söz verdik bu ülkenin birliği için. Bakanlık yemini ettik bu millete söz verdik. Gidip Avrupa’da, Strasbourg’da Türkiye’yi şikayet etmek, hukuk ihlalleri yaptığını iddia etmek, terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletimden ve İmamoğlu’ndan özür dilerim. Bu görevi yapmamın da bir anlamı olmadığını da söylemek isterim” .

Bizim hükümet olarak sorumluluğumuz var. Bu insanlar neden şu anda Resulayn’da Tel Abyad’da var? Misket oynamaya mı gittik? Terör koridoru oluşturmuş PYD ve PKK. Konuşmayalım, gidelim 3 5 tane PKK köpeğine ülkeyi teslim edelim, var mı öyle? Söylediğimiz her sözün arkasındayız. Yaptığımız her şeyin arkasındayız. Bedeli neyse ödemeye hazırız.

Ana muhalefete sesleniyorum. Bu ülkede Deniz Baykal CHP Lideri oldu. Benim ülkemi satmadılar dışarıda. Bu ülkeyi şikayet edenler belli, PKK’lılar, HDP’liler. Ama ülkemizi bir belediye başkanını şikayet etmesi. Afedersiniz bu hendekleri ben mi kazdım? Avrupa’ya gidip Türkiye’yi şikayet etmek bir akıl sağlığı işaretidir. Bizi bir belediye başkanının şikayet etmesi bir hukuk ihlalilidir.

(tele1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.