CHP-İYİ Parti ittifakı Bursa’da bozuldu mu? Tatlıoğlu açıkladı…

29.12.2018
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, her iki partinin genel merkez yöneticileri nezdinde sürdürülen ittifak görüşmeleri tamamlanmadan İYİ Parti’nin Gemlik’te Adnan Bıyıklı’yı Belediye Başkan Adayı olarak ilan etmesi ile akut boyuta ulaşan krizi Lodos Haber’e değerlendirdi.

İYİ Parti’nin Gemlik’te CHP’nin Belediye Başkan Adayı Uğur Sertaslan’a karşı Adnan Bıyıklı’yı aday olarak ilan etmesinin ittifakı bozduğuna ilişkin iddialarla ilgili konuşan İsmail Tatlıoğlu, “CHP geçen hafta Gemlik Adayını ilan etti, biz de bu hafta adayımızı ilan edince ittifak neden çatırdasın?” diye sordu.

Yerel Seçim ittifakı sebebiyle İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Balkan’ı çektiğini ve yine aynı sebeple Nilüfer ve Mudanya’da Belediye Başkan adayı göstermediklerini vurgulayan Tatlıoğlu, Gemlik’teki aday ilanının CHP’ye karşı bir emrivaki olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Biz Bursa’da bugüne kadar ne talep etmişiz? Büyükşehir’de adayımızı çektik. Nilüfer ve Mudanya’da aday göstermiyoruz. Bu durumda İYİ Parti nasıl fazla talepkar görülebilir? Biz Bursa’da hakkaniyetli bir denge kurulmasını istiyoruz. Bizim amacımız CHP ile rekabet etmek değil, güç birliği sağlamaktır. Sonuçta ittifak görüşmeleri her iki partinin genel merkez yöneticileri nezdinde sürüyor. Bu görüşmelerden çıkan karar doğrultusunda partimizin teşkilatları da gereğini yapar.”

CHP BURSA ÖRGÜTÜ GELİŞMELERDEN RAHATSIZ!

İsmail Tatlıoğlu, partisinin Gemlik’te Belediye Başkan Adayını ilan etmesinin ittifak sürecini zedeleyemeceğini öne sürerken, CHP kulislerinden yansıyan bilgiler ise CHP İl Yönetimi ve parti örgütlerinin bu gelişmeden son derece rahatsız olduğu yönünde.

Yine aynı bilgiye göre CHP, Bursa’daki ittifak sürecine son noktayı koymaya oldukça yakın.

(Kaynak: lodoshaber.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.