Babacan, partisinin seçim kararını duyurdu

Babacan, partisinin seçim kararını duyurdu
27.04.2022
A+
A-

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, partisinin seçim kararını duyurdu: Kendi adımızla katılacağız.

Ali Babacan, “Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun” açıklaması yaptı.

Babacan, gazetecilerin altılı masanın geleceğiyle ilgili sorusuna “Biz altılı masada bugüne kadar vermiş olduğumuz bütün sözlerin arkasındayız. Ortak çalıştığımız konularda, her türlü katkıyı vermeye de devam edeceğiz. O masada yer alan her partiyle iş birliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda da güçlü bir iradeye sahibiz” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacaklarıyla ilgili “Partilerin ortak aday çıkarması birinci tercihimiz olur. Eğer altılı masada ortak aday konusunda mutabakat sağlanamazsa başka tercihlere bakılır. Ama A planımız ortak adayla seçimlere girmek” dedi.

Üçüncü ittifak alternatifi ve yüzde 7’lik baraj sorunuyla ilgili de Babacan, “Bizim baraj derdimiz yok. Bize gelebilecek farklı tekliflere, farklı işbirliği alanlarına açık olduğumuzu, her zaman diyalogdan yana olduğumuzu ifade ettik” dedi.

CHP’DEN İLK AÇIKLAMA

Babacan’ın çıkışıyla ilgili CHP’den ilk açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İttifakla ilgili bir sıkıntıya işaret etmiyor. Kendi pozisyonlarını belirlemek açısından kıymetlidir” dedi.

https://twitter.com/i/broadcasts/1ZkKzbVNjddKv

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.