Bitlis’ten acı haber geldi: 2 şehit, 4 yaralı

Bitlis’ten acı haber geldi: 2 şehit, 4 yaralı
03.05.2020
A+
A-

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bitlis’te çıkan çatışmada iki jandarma uzman çavuşun şehit olduğu, 4 uzman çavuşun da yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Bitlis-Merkeze bağlı Sehi bölgesi yakınlarında, İl Jandarma Komutanlığınca devam eden “Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Erhan Bahargülü Operasyonu” kapsamında bugün bir grup teröristle temas sağlanmış, çıkan çatışmada; 2 jandarma uzman çavuş şehit olmuş, 4 jandarma uzman çavuş ise hafif yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölgede operasyonlar devam etmektedir. Çatışmada şehit olan Hasan Kuzu ve Eyüp Fidan, yarın memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanacak. İki askerin şehit olması, dört askerin de yaralanmasıyla ilgili Bitlis Valiliği’nden de açıklama yapıldı.

Çatışmada şehit olan Hasan Kuzu ve Eyüp Fidan, yarın memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanacak.

Açıklamada, bölgede hava destekli operasyon başlatıldığı belirtilerek şöyle denildi:

– Bitlis Valiliği İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Bitlis İli Merkez İlçesi kırsalında icra edilmekte olan ‘Şehit J.Uzm.Onb. Erhan Bahargülü 2020-37’ operasyonu esnasında, (1) JÖH timine 02.05.2020 tarihinde saat 18.50 sıralarında bir gurup BTÖ mensubu tarafından silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir.

– Meydana gelen silahlı saldırı olayında; Bitlis İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli kahraman 2 personelimiz şehit olmuş, 4 personelimiz ise yaralanmıştır.

– Yaralılarımız, Bitlis Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır.

– Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

– Çatışma bölgesinden kaçan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon icra edilmektedir.

– Güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

ŞEHİT ATEŞİ BALIKESİR’E DÜŞTÜ

Balıkesir İvrindi ilçesi Okçular Mahallesi nüfusuna kayıtlı şehit Uzman Çavuş Hasan Kuzu’nun yeni evli olduğu öğrenildi. Şehit Kuzu’nun eşinin Manisa’nın Yunusemre ilçesi Atatürk Mahallesi’nde ikamet ettiği öğrenilirken, şehadet haberi beyaz eşya üretimi yapan fabrikada çalışan eşi Ayşe Karaarslan Kuzu’ya (35) Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Yunusemre İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Cebeci, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve protokol üyeleri tarafından verildi. Şehidin cenazesinin memleketi Balıkesir’de toprağa verileceği öğrenildi.

AKSARAY’A DA ŞEHİT HABERİ VERİLDİ

Çatışmada şehit olan iki askerden Uzman Çavuş Eyüp Fidan’ın memleketi Aksaray’daki annesi Elmas Fidan’a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Haberin ardından eve Türk Bayrağı asılırken, yakınları da eve akın etti. 1’i erkek 3 kardeşi olan şehit Fidan’ın babası Vedat Fidan’ın geçen yıl vefat ettiği öğrenildi. Eşi Derya Fidan’ın da 7 yaşındaki oğlu ve 13 yaşındaki kızıyla Bitlis Tatvan’da olduğu öğrenildi. Şehit Fidan’ın cenazesi Aksaray’da defnedilecek.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.