BBP’de tüm toplantı ve programlar iptal

BBP’de tüm toplantı ve programlar iptal
16.03.2020
A+
A-

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, hafta sonunda yapılan BBP Başkanlık Divanı ve akabinde yapılan BBP MKYK Toplantısı ile alakalı bir açıklama yaptı.

”Devletimizin yetkili kurullarınca açıklanan tedbirler ve Sağlık Bakanlığımızla yapılan görüşmeler ve alınan tavsiyeler neticesinde, partimiz de aşağıda belirtilen tedbirleri almayı kararlaştırmıştır.’2 ifadelerini kullanan Alfatlı yaptığı açıklamasında, ”Bugün itibariyle; il ve ilçe kongreleri, bölge toplantıları, anma programları, genel istişare toplantıları, kapalı ve açık alanlardaki tüm toplantılar, önceden belirlenmiş ziyaretler/yurtiçi ve yurtdışı seyahatler; devletimizin ilgili kurumları tarafından, toplantı ve etkinliklerin yapılabilmesi hususunda yeni bir açıklama yapılıncaya kadar iptal edilmiştir.” dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Alfatlı, açıklamasında şunları söyledi:

”Partimizin, Merkez Karar Ve Yönetim Kurulu Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici başkanlığında toplanarak, aşağıdaki hususları karar altına almış ve başta teşkilat mensuplarımız olmak üzere, kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir.

Bilindiği gibi insanlık, Dünya Sağlık Örgütü’nün de ilan ettiği üzere pandemik bir salgınla karşı karşıyadır.

Başta Çin ve Avrupa olmak üzere, birçok ülke söz konusu salgın dolayısıyla, büyük bir sıkıntıya girmiş ve daha önce görülmemiş düzeyde radikal tedbirlerin uygulanmasına başlamışlardır.

Ülkemiz; Sağlık Bakanlığımızın zamanında ve yerinde, tedbir ve müdahaleleri ile söz konusu salgın ile ilgili, şu ana kadar çok iyi bir imtihan vermiş olup, görülen vaka sayısı, diğer ülkeler ile mukayese edildiğinde çok sınırlı sayıda kalmış, buna rağmen ilave tedbirler almak gerekmiştir.

Bu kapsamda başta okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi olmak üzere, Devletimizin bir çok kurumu, daha önceden belirlenmiş programlarını, ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli toplantı ve etkinlikleri iptal etmiş, devlet yetkililerinin yurt dışına yapacağı seyahatler de sınırlandırılmıştır.

Devletimizin yetkili kurullarınca açıklanan tedbirler ve Sağlık Bakanlığımızla yapılan görüşmeler ve alınan tavsiyeler neticesinde, partimiz de aşağıda belirtilen tedbirleri almayı kararlaştırmıştır.

Bugün itibariyle;

İl ve İlçe Kongreleri,

Bölge Toplantıları,

Anma Programları,

Genel İstişare Toplantıları,

Kapalı ve açık alanlardaki tüm toplantılar, önceden belirlenmiş ziyaretler/yurtiçi ve yurtdışı seyahatler; devletimizin ilgili kurumları tarafından, toplantı ve etkinliklerin yapılabilmesi hususunda yeni bir açıklama yapılıncaya kadar iptal edilmiştir.

Bununla birlikte teşkilat mensuplarımızın ve bütün kamuoyunun; başta sağlık bakanlığımız olmak üzere devletimizin yetkili kurullarının açıklamış olduğu hijyene ve COVIT-19 Yeni Tip Corona Virüs’ten korunmak için gerekli tedbirlerin hassasiyetle uygulanması noktasında tedbirli olmalarını hatırlatmak istiyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.