17 Ağustos şehitleri unutulmadı

17 Ağustos şehitleri unutulmadı
17.08.2019
A+
A-

Yalova’da düzenlenen anma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldı. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlar, anıtı gezerken duygulu anlar yaşadı.

Yalova’da, 17 Ağustos 1999 tarihindeki Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler, 20 sene önce depremin yaşandığı saat olan 03.02’de düzenlenen törenle anıldı.

Kentte depremde yıkılan bazı binaların enkazı üzerine kurulan Deprem Anıtı’na akşam saatlerinde gelen vatandaşlar, felakette yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu beton bloklara çiçek bıraktı.

Anıtın içindeki fotoğraf sergisini de gezen vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 17 Ağustos Parkı içinde bulunan deprem anıtını ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yalova’da denizde arama kurtarma faaliyetlerine elverişli şekilde özel olarak tasarlanmış ve en yeni teknolojik sistemlerle donatılan polis botunda incelemelerde bulundu.

Soylu, anıt içindeki fotoğraf sergisini gezerek Yalova Valisi Muammer Erol ve Belediye Başkanı Vefa Salman’dan fotoğraflar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra İl Müftülüğü görevlileri tarafından depremde hayatını kaybedenler için dua edildi.

Ardından Soylu ve protokol üyeleri anıta karanfil bıraktı.

Anma törenine, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkanı ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

DEPREM ANITI ÖNÜNDE TÖREN

Avcılar’da, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nde hayatını kaybedenler için anma etkinliği düzenlendi.

Avcılar Beldediyesi ve Avcılar Kent Konseyi tarafından Marmara Depremi’nin 20. yıl dönümü dolayısıyla Marmara Caddesi’ndeki Deprem Anıtı önünde saat 03.02’de saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törene, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Avcılar Belediye Başkan Vekili Tuncay Gündüz, 17 Ağustos’un, acılarının tazelendiği gün olduğunu söyledi.

Gündüz, bu tarihin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen kendileri için hala kapanmayan bir yara olduğunu belirterek, “Komşumuzu, eşimizi, dostumuzu, ailemizi, 18 bin vatandaşımızı yitirdiğimiz kara bir gündür 17 Ağustos.” dedi.

“Elimizden gelen, bu acıları tekrar yaşamamak için, halkımıza tekrar yaşatmamak için var gücümüzle çalışmaktır.” diyen Gündüz, şöyle devam etti:

“Deprem ve doğal afet gerçekliğini görüp bunlarla yaşamayı öğrenmeliyiz fakat depremi ve acıları bir keder olarak görmemeliyiz. Hedefimiz afet riski azaltılmış daha güvenli ve yaşanılabilir bir Avcılar yaratmaktır. Özellikle vurgulamak isterim ki afet yönetimi tüm vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının eş güdümlü ve organize çalışmasıyla başarıya ulaşabilir.”

(AA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.