’65 yaş üstü vatandaşlar, 2-3 saat dışarı çıksın’ önerisi

’65 yaş üstü vatandaşlar, 2-3 saat dışarı çıksın’ önerisi
22.04.2020
A+
A-

Dört günlük sokağa çıkma kısıtlamasının ilan edilmesinin ardından 1 aydır evlerinde duran 65 yaş üstü vatandaşlar için dikkat çeken bir öneri gündeme geldi.

Gazeteci Cengiz Semercioğlu, herkesin evinde olduğu hafta sonu sokağa çıkma yasağında 65 yaşında ve üstünde olan vatandaşlara izin verilerek 2 3 saat sokağa çıkmalarının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferans yöntemi ile gerçekleştirilen Kabine Toplantısına başkanlık etti ve daha sonra ulusa sesleniş konuşması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında 4 günlük sokağa çıkma yasağı olacağını belirtti.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Milletimizin tedbirlere uyması sayesinde salgının felaket düzeyine ulaşmasının önüne geçtik. Büyükşehirlerimiz ile Zonguldak ilimizde uyguladığımız hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması da salgının kontrolünde büyük fayda sağladı. Bunun için tarım, sağlık ve gıda hizmetleriyle temel üretim faaliyetlerini aksatmayacak şekilde bir süre daha devam ettireceğiz. 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında ise, yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırmasını özellikle planlıyoruz”

65 yaş üstü için öneri

Cumhurbaşkanı’nın açıklmasının ardından hafta sonuyla ilgili dikkat çeken bir öneri geldi. Gazeteci Cengiz Semercioğlu Hürriyet Gazetesindeki köşesinde 65 yaş üstü vatandaşlar için flaş bir öneride bulundu.

Semercioğlu yazısında milyonlarca yaşı ilerlemiş vatandaşın uzun süredir evlerde olduğuna dikkat çekerek herkesin zorunlu olarak eve kapanacağı hafta sonunda 65 yaş üstündeki kişilerin hem cumartesi, hem pazar 2-3 saat dışarı çıkmasını önererek temiz hava alarak yürüyüş yapmaları için çağrı yaptı.

(indigodergisi.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.