İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş, evine giderken 4 kişinin saldırısına uğradı

İYİ Partili Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş, evine giderken 4 kişinin saldırısına uğradı
26.06.2019
A+
A-

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti’den Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mehmet Temirtaş, evine giderken 4 kişinin saldırısına uğradı ve ağır şekilde yaralandı.

İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Temirtaş, evine yakın bir noktada aracına çarpılarak durdurulmasının ardından 16 U 1…. plakalı araçtan inen şahıslar tarafından saldırıya uğradı ve kaçırılmaya çalışıldı.

Alıkoyma isteklerini başaramayan saldırganlar, Temirtaş’ı ağır şekilde yaralayarak olay yerinden kaçtılar. Olayla ilgili araştırmalarını sürdüren emniyet yetkililerinin mobese kameralarından saldırganlardan 2’sinin kimliğini tespit ettiği ve saldırganların arandığı öğrenildi. Saldırının önceden planlandığı ve kaza süsü verilerek senaryo yazıldığı iddia ediliyor.

Bu arada saldırıda kullanılan aracın Bursa Milletvekili ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu’nun danışmanıKasım Güler’e ait olduğu öğrenildi.

Yaşadığı alçak saldırıyı anlatan İYİ Parti’den Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Temirtaş, “Saat gece 00:30 sıralarında evime dönerken arkadan bir araç arabama çarptı. Aşağı indim, aracı kontrol ettim. Aracımda kazayla alakalı herhangi bir darbe olmadığını gördüm. Karşı tarafın şoförüne, geçmiş olsun, ikimizde de bir şey yok dedim. “Bana neden o kadar sert fren yapıyorsun” dedi. “Ben o kadar sert fren yapmadım” dedim. Bana yumruk attı. Yanında bulunan 3 kişiyle beraber üzerime çullandılar. Beni döverek kendi araçlarına sokmaya çalıştılar. Ben direnerek bağırdım. İnsanlar balkonlardan çıkmaya başladı. Bu esnada bana saldıranlar olay yerini terk ettiler” dedi.

Ağır yaralanan İYİ Partili Temirtaş’ın sosyal medya hesabından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri sonrası yaptığı, “Artık TÜRK Milliyetçilerinin tek lideri Meral Akşener, partisi İYİ Parti’dir” paylaşımının saldırıda etken olduğu tahmin ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.