08.03.2019
A+
A-
  • SONHABER16.COM/HİDAYET SEVİNÇ

İYİ Parti Bursa İl Yönetim Kurulu Başkanvekili Haluk Hısımcıl, kamuoyunda yerel bir gazetenin köşe yazarına açıktan para verildiği iddialarına sert cevap verdi.

İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Bursa İl yönetimine gönderilen Hazine yardımı parasından 250 bin TL’nin yerel bir gazetenin köşe yazarına açıktan verildiği iddialarının sosyal medyada yazılıp çizilmesine sert tepki gösteren partinin İl Başkanvekili ve İl Muhasibi Haluk Hısımcıl, ‘’Bunların tamamının uydurma olduğu ayan beyan ortadadır’’ dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır’ın kaza geçirmesinin ardından İl Başkanvekili olarak görevi devralan İl Muhasibi Haluk Hısımcıl, Bursa kamuoyunu meşgul eden yerel bir gazetenin köşe yazarına açıktan 250 bin TL para ödendiği iddiaları üzerine www.sonhaber16.com Yayın Koordinatörü Hidayet Sevinç’e özel açıklamalarda bulundu.

‘’ASTRONOMİK RAKAMLAR BİZE DE GELMEDİ’’

İl Başkanvekili Haluk Hısımcıl, Hazine’den İYİ Parti’ye resmi olarak aktarılan seçim yardımının Bursa’ya düşen payının yarısının hesaplara geçtiğini belirterek, ‘’Geri kalan kısmı da bilahare gelecektir. İlimize gelen toplam para dahi o tutarı bulmamaktadır. Bizim bir köşe yazarına böyle astronomik paralar vermemiz söz konusu dahi olamaz. Zira biz parasızlık yüzünden rutin siyasi faaliyetlerimizi sürdürmekte dahi zorluk çekiyoruz. Böyle uydurma haberleri ortaya atan kişiler, zannedersem para veya başka türlü menfaatler sağlayarak bu dedikoduları ortaya atmaktadırlar’’ diye konuştu.

Kendisinin İl başkanvekili ve il muhasibi olarak, iddialar üzerine kamuoyunu bilgilendirme gereği duyduğunu ifade eden Hısımcıl, ‘’Esasen böyle haberleri dikkate almak ve cevap vermek dahi zuldür ama ben bu partinin muhasibiyim ve kamuoyunun yanlış yönlendirilmesinden endişe duyduğumuz için bu açıklamayı yapmaktayım. Tekrar ediyorum, böyle bir para ne kasamıza girmiştir, ne herhangi bir yazara, ne de herhangi bir kuruma ödenmiştir. Keşke bizim bu kadar paramız olsaydı da biz de seçim kampanyamızı rahatlıkla yürütebilseydik’’ dedi.

‘’YASAL HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ’’

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı’nın, yerel bir gazetenin köşe yazarına 250 bin TL ödeme yapılması iddialarını sosyal medya hesaplarında paylaşanlarla ilgili parti olarak yasal yollara da başvuracaklarını belirten İl Başkanvekili Haluk Hısımcıl, ‘’Partimizin hukuk işlerinden sorumlu il başkan yardımcımızla konuyu değerlendiriyoruz ve her türlü hukuksal girişimlerde bulunacağız ve Cumhuriyet başsavcılığına bu iftiralarla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Bu yapılan bize ve partimizin tüzel kişiliğine bir iftiradır. Suyu bulandırmaya çalışmaktadırlar. Bu ahlaksızlıktır. Bir köşe yazarına 250 bin TL verildiğini iddia eden ve bunu sosyal medya hesabından paylaşan Murat Doruk isimli şahıs, bu yetkiyi nereden buluyor? Bu şahsın toplumda da bir karşılığı yok. Bu kişiye basın mensubu demek diğer basın mensuplarına da çok büyük hakaret olur. Hiç kimsenin bizlere iftira atmaya hakkı yok. Bunu çocuğa söylesen inanmaz. Keşke partimizin böyle paralar verebilecek durumu olsa da versek. Kendisine 250 bin TL verildiği iddia edilen köşe yazarına para ile yazı yazdırabilmek mümkün değildir. Kendisi kalemini satacak bir yazar değildir. Kendisi, meslek onurunu koruyan saygın bir gazetecidir. Bizim 30-35 yıldır tanıdığımız kıymetli bir kardeşimizdir. Keşke imkanımız olsa da böyle arkadaşlarımız partimizin bünyesinde profesyonel olarak çalışsa. Kendisi Başbakan Yardımcılığı döneminde Ertuğrul Yalçınbayır’ın basın danışmanlığını yürütmüş, işinin ehli bir arkadaşımızdır. Ayrıca köşe yazılarında partimizde gördüğü yanlışları da çatır çatır eleştirmiş bir kişidir. Biliyorsunuz Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in basın danışmanlığını da ünlü televizyon programcısı, gazeteci ve köşe yazarı Murat İde yürütmektedir’’ şeklinde konuştu.

‘REKLAM BÜTÇEMİZ SINIRLI’

İYİ Parti Bursa Teşkilatı’nın iddia edilen parasının olması durumunda zaten seçim kampanyası için kullanılacağını ve paranın da büyük ihtimalle şehrin muhtelif yerlerindeki billboardlar için harcanabileceğinin altını çizen İl Başkanvekili Hısımcıl, ‘’Biz ne 24 Haziran genel seçimlerinde, ne de bu yerel seçimlerde bilboardlarda yer alamadık. Biz ancak mütevazı bir şekilde yirmibin bayrak yaptırabildik ve bunları da ilçelere dağıtık. Ayrıca reklam vermek ne ayıp, ne de günah. Bu reklam faaliyetlerine en çok bütçe ayıran parti zaten AK Parti’dir. Kafamızı kaldırdığımız her yer, AK Partili adayların reklamlarıyla donatılmış durumda. Bu paralar nereden ödenmektedir? Karşımıza sürekli belediye reklamları çıkıyor, bunlar hatır gönülle olmuyor. Bir televizyon programına katılmak için para vermek gerektiğini, bir gazetede haberimizin yapılabilmesi için reklam vermemizin istendiğini bilmeyen yok. Aslında ben şunu merak etmekteyim; iktidar partisi bu harcamaları hangi kaynaktan yapabilmektedir. Bunun açıklanmasını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı.

‘’İL BAŞKANLIĞINDA BASIN BÜROSU OLUŞTURULDU’’

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim çalışmaları kapsamında İYİ Parti Bursa Teşkilatı olarak bir basın bürosu oluşturduklarını ifade eden Hısımcıl, kendilerinin de bütçeleri oranında reklam ve tanıtım yaptıklarını belirterek, ‘’Basın bürosunda haberleri hazırlayıp basına servis etmek, grafik çalışmalarımızı yürütmek ve sahada çekimlerimizi yapmak üzere 3 kişi görevlendirdik. Biz bu hizmetler için 10-12 bin TL civarı bir harcama yapmayı öngörüyoruz. Bu ödemeler resmi olarak yapılacaktır ve hizmet alımı sonrasında faturalandırılacak ve gerekirse kamuoyu ile de paylaşılacaktır’’ dedi.

‘’AKTAŞ’IN REKLAM PARALARINI KİM KARŞILIYOR?’’

İYİ Parti İl Başkanvekili ve Muhasibi Haluk Hısımcıl, konuşmasında şunları söyledi:

‘’Biz İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı olarak bir tane seçim minibüsü dolaştırabiliyorken, dışarıya bakın; AK Parti’nin seçim araçları trafiği tıkıyor. İktidar partisi oy oranı bizden çok olduğu için daha fazla Hazine yardımı alıyor ama yine de bu paralarla bu kadar reklam yapılması mümkün değil. Bu reklamların ödemelerinin belediye tarafından mı, adaylar tarafından mı yapıldığını halkımız merak etmektedir. Örneğin Alinur Aktaş’ın bilboardlarda yer alan reklamlarında sağ üst köşede Bursa büyükşehir Belediyesi logosu mevcut. Şu durumda bu reklamın parası Bursa Büyükşehir Belediyesi kasasından mı yoksa Alinur Aktaş’ın kendisi tarafından mı ödenmektedir? Belediyeden ödeniyorsa ben neden suya on kuruş fazla para ödeyeyim? Şayet belediye bütçesinden karşılanıyorsa bu hepimizin cebinden çıkmaktadır. Belediye seçimlerinde bu şehrin yarısı AK Parti’ye oy vermedi. Benim hakkımı yiyorlarsa haram zıkkım olsun. Kendi ceplerinden ödüyorlarsa helali hoş olsun. Hiçbir şey şeffaf olarak yansıtılmadığı için halkımız ister istemez bu olaylara şüpheyle bakıyor. Bursa büyükşehir Belediyesi Türkiye’deki en borçlu büyükşehir belediyesi. Büyükşehir belediyesinin 2018 gelirlerinin, genel giderleri ve kredi geri ödemelerini karşılayamadığını ve belediyenin 4,5-5 milyar TL borcu olduğunu bizzat Alinur Aktaş açıkladı.’’

‘’GENEL BAŞKANIMIZIN SÖYLEMLERİNDE SUÇ UNSURU YOKTUR’’

İl Başkanvekil Haluk Hısımcıl, yerel seçim çalışmalarının ve kampanyaların partiler arasında eşit şartlar altında yürümediğini ve iktidar partisinin kamunun tüm imkanlarından yararlandığının altını çizerek şunları da sözlerine ekledi.

‘’Cumhurbaşkanına eleştiri yapan herkes için anında soruşturma açılıyor. Bizim genel başkanımıza da Denizli’de gerçekleştirdiği konuşma nedeniyle ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ten suç duyurusunda bulunuldu. Erdoğan aynı zamanda AK Parti Genel Başkanı’yken Akşener de 5 milyon kişinin oyunu almış bir siyasi partinin genel başkanıdır. Bu durum kabul edilemez bir durumdur. Genel başkanımızın söylemlerinde suç unsurunu teşkil edecek ifadeler yoktur.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.