08.03.2019
A+
A-

İstanbul ve İzmir adayları Nihat Zeybekci ve Binali Yıldırım’ın “beka sorunu yok” sözleri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdırdı. Erdoğan, iki adaydan da kamuoyu önünde çelişkili ifadeler kullanmamasını istedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ittifak çatısı altında siyaset yapan partililer yerel seçim çalışmaları sürecinde her yerde ‘beka sorunu’ söylemini dile getiriyorlar.

Ancak, anket sonuçlarına göre seçim yarışının baş başa gittiği İstanbul’da, AK Parti’nin başkan adayı olan Binali Yıldırım’ın, geçtiğimiz günlerde söylediği “Beka endişem yok” sözleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı fikirde olmadığı görüşlerinin ortaya atılmasına neden olmuştu.

Yine Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Nihat Zeybekci de “Vatandaşın baktığı yerden beka sorunu yok” açıklamasıyla, Erdoğan’ın ülke genelinde yaptığı beka sorunu’ söyleminin zıttı bir görüşte olduğunu ortaya koymuştu.

SEÇİM ÇALIŞMALARINI TIKIYOR

AKP’nin kurucu isimlerinden Bülent Arınç ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şu anda ülkede bir beka sorunu yok” ifadelerini kullanmıştı. Cumhur İttifakı adaylarının, her noktada ‘beka sorunu’ vurgusu yapmasının seçim kampanyasını zorlaştırdığı ve özellikle AK Parti içinde rahatsızlıklara neden olduğu ifade edildi.

BAZI PARTİLİLER DE RAHATSIZ

Bazı adayların, projelerden çok bu söylem üzerinde durmalarının seçmen üzerinde olumsuz etki yaptığından yakındığı bildirildi. AK Parti Genel Merkezi tarafından seçim kampanyasını yöneten şirketlere durumun aktarıldığı, ancak 31 Mart’a az bir süre kalması nedeniyle, neredeyse Cumhur İttifakı’nın sloganı haline gelen söylemde ‘herhangi bir düzenlemeye gidilemeyeceği’ cevabının alındığı bildirildi.

ERDOĞAN O İKİ ADAYI UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nihat Zeybekci, Binali Yıldırım ve Bülent Arınç’ın “beka sorunu yok” sözlerinden rahatsızlık duyduğu, kendilerinden kamuoyu önünde çelişkili ifadeler kurmaktan kaçınmalarını istediği ifade edildi.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.