20.02.2019
A+
A-

Evrakları vaktinde verilmediği için İYİ Parti’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olamayan Burhanettin Kocamaz için süreç sona ermedi. Kocamaz’ın adaylık şansı devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhanettin Kocamaz için adaylık şansı sona ermedi. Mersin İl Seçim Kurulu, 17.26’da verilen Burhanettin Kocamaz’ın evraklarını tutanak karşılığında teslim aldı.

Kocamaz’ın evrakları verilirken, bir de YSK’ya hitaben mazeret dilekçesi sunuldu. İYİ Parti’nin evraklarını neden geç verdiğini belirttiği dilekçe, YSK tarafından değerlendirilecek. YSK, mazereti haklı bulursa, 22 Şubat’ta askıya çıkacak listede Burhanettin Kocamaz’ın ismi, İYİ Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak yer alacak.

YSK İTİRAZI KABUL ETMEZSE!

Yüksek Seçim Kurulu, Burhanettin Kocamaz’ın itirazını haklı bulmazsa o zaman daha farklı bir süreç başlayacak. Kocamaz, 3 Mart tarihine kadar verdikleri listelerde güncelleme hakkı bulunan siyasi partilerle pazarlık masasına oturacak.

YSK’ya aday bildirimi yapan partilerden herhangi biri, 3 Mart tarihine kadar belirttiği adayı geri çekip, yerine Burhanettin Kocamaz ismini yazarsa, Mersin’in tecrübeli Büyükşehir Belediye Başkanı, 31 Mart seçimlerine o partiden aday olma hakkı kazanacak.

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.