19.12.2018
A+
A-

SONHABER16/ÖZEL

Günlerdir CHP’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak adı geçen Mustafa Bozbey’in adaylığı sıkıntıya girdi.

CHP’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’nın adaylarıyla birlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mustafa Bozbey’in adının da açıklanacağı beklenirken,  ne hikmetse Bozbey’in adaylığının açıklanması askıya alındı.

Ankara kulislerinden aldığımız bilgilere göre, CHP Genel Merkezi Aday İnceleme ve Belirleme Komisyonu’nun Mustafa Bozbey ve Nilüfer’e başkan adayı olarak göstermek istediği Turgay Erdem hakkında CHP Genel Merkezi’ne Bursa’dan gelen çok sayıda şikayet dosyasının iletildiği, bu nedenle de Bozbey’in adaylığının açıklanmadığı öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nin bu şikayet dosyalarını inceleyeceği ve son durumun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulacağı, son kararı da Kılıçdaroğlu’nun vereceği iddia ediliyor.

Bu arada CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Mustafa Bozbey’in adının Genel Merkez tarafından uygun görülmemesi durumunda, CHP üst yönetiminin Bursa için tekrar İYİ Parti ile masaya oturacağı öğrenildi.

Öte yandan anketlerde Bozbey’den sonra en yüksek oy oranına sahip görülen Balgöç eski Genel Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan’ın İYİ Parti – CHP ortak adayı olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterileceği kulislerde dillendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.