15.12.2018
A+
A-

Hafta içi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesiyle çözülen millet ittifakında, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın CHP’li olması kararı sonrası gözler, İYİ Parti’den Büyükşehir aday adayı Prof. Dr. Emin Balkan’a çevrildi.

Kulislerde Prof. Dr. Emin Balkan’ın merkez ilçe Osmangazi’de belediye başkan adayı olarak değerlendirileceği konuşulurken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Prof. Dr. Balkan’ı telefonla aradığı ve kendisine teşekkür ettiği öğrenildi.

Bu arada kulislerde Osmangazi ilçesinde yaşayan göçmenlerin Prof. Dr. Emin Balkan’ı desteklediği, bu nedenle de CHP-İYİ Parti yöneticilerinin Prof. Balkan’ın adaylığına sıcak baktıkları ve aday göstermek istedikleri öğrenildi.

Bu telefon görüşmesini OLAY Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz köşesine taşıdı.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısı şöyle:

‘’Böylesine değişken bir çizgide ilerleyen CHP-İYİ Parti ittifak anlaşmasında bir de sürpriz bir görüşme yaşandı.

Sürprizi de…

İYİ Parti Büyükşehir Adayı olmak üzere Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevinden istifa eden, ilçelerde konfetilerle karşılanan Prof. Dr. Emin Balkan’ı arayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı.

Akşener görüşmede önce “İYİ Parti adaylığı için üniversitedeki görevinden istifa etmesi” nedeniyle Prof. Dr. Balkan’a teşekkür etti ve şunu söyledi:

“CHP ile görüşmemizde Bursa Büyükşehir adaylığını bırakmak zorunda kaldık. Fakat, yola sizinle beraber çıktık. Hocam biz sizi bırakmayız, yine sizinle beraber yola devam edeceğiz.”

Bunun üzerine…

Emin Hoca da “Yola çıktım ve artık geri dönmem söz konusu değil. Şimdi bir kenara çekildim ve bekliyorum” cevabı verip ekledi:

“Siz nasıl arzu ederseniz, nasıl takdir ederseniz öyle devam ederim. Benden yana bir sıkıntı yok.”

Böylece…

Böylesine hızlı süreçte ilk kez bir genel başkanın bir aday adayını arayıp süreci anlatmasına tanık olduk.

BALKAN MEMNUN: CHP’LİLER DE ARIYOR

Bal-Göç Genel Başkanlığı’ndan 10 yıl sonra siyaset sahasına çıkan Prof. Dr. Emin Balkan’la konuşurken şunu söyledi:

“Görünüşe göre Osmangazi Adayı olmam düşünülüyor. İlk anda CHP’de tepki gösterenler vardı, ama onların da beni kabullendiğini görüyorum. Çünkü arıyorlar, konuşuyoruz.”

2 hafta önce…

İYİ Parti Büyükşehir için Emin Hoca üniversiteden istifa ettiğinde, CHP Büyükşehir Adayı olması beklenen Mustafa Bozbey arayıp, “Osmangazi adayımız ol, beraber çalışalım” demişti.

O da amaca ulaştı.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.