Erdoğan: İstanbul’da seçime Cumhur İttifakı ile gireceğiz

08.12.2018
A+
A-

Üsküdar’da Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili olarak “Bu seçime Cumhur İttifakı ile giriyoruz İstanbul’da” ifadelerini kullandı.

Üsküdar’da Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“İstanbul’da CHP zulmünden kurtaralım her yeri” sözlerini kullanan Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerine İstanbul’da Cumhur İttifakı ile gireceklerini açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

İstanbul Türkiye’nin bir özetidir. İstanbul’a yapılan her yatırım, aynı zamanda Türkiye’ye yapılmış demektir. 15-20 yıl önceki Üsküdar’ı bir hatırlayın. Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. Temizlik dedim işte Ümraniye. O çöplüğün patlamasını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP’li belediye vardı. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını daha önce olduğu gibi vatandaşımız 31 Mart’ta sormayacak mı? Nüfus cüzdanlarını babalarımız gösterirdi. Gaz yağından Sana yağına kadar hepsi mühürlü. Diyorlar ki, bu seçimin dev projeleri ne olacak. Millet kıraathaneleri dedik, kumarhane açacaklar dediler. Bunların meşrebi bu. Bunlar kumar kağıtlarıyla malum okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Ey CHP kıraathane okuma yeridir. Atatürk Havalimanı’nın olduğu yeri de millet bahçesine çeviriyoruz. Şu andaki kapalı alanları fuar merkezi haline getiriyoruz ve yine bir pistini de oranın, uygun bir pisti de yine tekli bir iniş kalkışa çeviriyoruz.

Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP’nin belediyecilik vesaire yok. İstanbul’a belediye başkanı olduğum zaman İstanbul’daki otobüsleri hatırlayın İkarusları. Binince mazot kokardı, pislik içinde. Biz geldik Mercedes otobüsleri aldık. Her geçen yıl bunları daha da geliştirdik. Duraklarımızın sayısını artırdık. Mercedes de herhalde çok farklı bir kıyak İstanbul’a yapar. İstanbul’un en merkezi yerlerinden biri olarak Üsküdar. Artık burası toplama ve dağıtma merkezi haline geldi. Üsküdar’ı merkez haline getiren bir belediyecilik anlayışını getirdik. Ben İstanbul aşığıyım, İstanbul dertlisiyim. Bu seçime Cumhur İttifakı ile giriyoruz İstanbul’da. İstanbul’da CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Milletimizin iradesi öyle güçlüydü ki tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendik. Hangi göreve gelirsek gelelim milletimizin günlük hayatına dokunan belediyeciliği ihmal etmedik.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.