İYİ Parti’den havalimanında ‘Uygur’ eylemi

01.11.2018
A+
A-

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Ciddigazete’nin gündeme getirdiği, “Atatürk Havalimanı’nda bekletilen Uygurlar’ın dramına” sessiz kalmadı.

Atatürk Havalimanı’na gelen partililer, 17 gündür dış hatlarda Türkiye’ye kabul edilmeyi bekleyen soydaşlarımız için hükümete çağrıda bulundu.

Çin zulmünden kaçıp Malezya’ya sığınan, oradan da sınırdışı edilen 11 Uygur Türk’ü, son durak olarak geldikleri İstanbul Havalimanı’nda dramatik bekleyişini sürdürüyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan Türkiye’ye giriş için izin bekleyen Uygur Türkleri, yerlerde yatıyor, yolcuların verdiği yiyeceklerle karınlarını doyuruyor…

Ciddigazete’de dün yayınlanan haber üzerine harekete geçen İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavucun, yönetim kurulu ve partililerle Atatürk Havalimanı’na adeta çıkartma yaptı. Hükümet ve devlet yetkililerine seslenen Kavuncu, “Devletin imkanları 11 soydaşımız için yeterli değilse, bizler soydaşlarımızı evlerimizde misafir etmenin, eğitim, sağlık, barınma gibi ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız” dedi.

Buğra Kavuncu, Uygur Türklerinin Çin’e gönderilme gibi durumun asla gündeme gelmemesi de isteyerek, “Soydaşlarımızın göz göre göre ölüme gönderilmemesini talep etmekteyiz” diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu’nun basın açıklaması şöyle:


(Kaynak: www.ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.