İYİ Parti’nin İnegöl’de can suyu, Fikret Fidan…

20.10.2018
A+
A-

Buyurun beraber ufak bir analiz yapalım.

2011 Genel Seçimlerinde İnegöl’de;

Ak Parti % 66.2

MHP % 10.3

CHP % 13.5 oranında oy almış.

2014 Yerel Seçimleri gelmiş çatmıştır. Ak Parti’nin Adayı mevcut Başkan Alinur Aktaş olurken,

MHP’de ise Belediye Başkan adayı, Bahçeli’nin bizzat İnegöl’e gelip adayımız “Fikret Fidan‘dır” açıklaması yaptığı Fikret Başkan’dı.

CHP, Şevket Mollaer adında İnegöl’ün yabancı olduğu birini aday çıkarmıştır. Şevket Beyi şahsen tanımam, o yüzden CHP adayı hakkında yorum yapmayacağım.

Alinur Aktaş’ı herkes bilir, gerçekten çok sevilen biri değildir. Teşkilat içinde de bir huzursuzluk olduğu herkesin malumudur.

Fikret Fidan daha önce de aday olmuştur ve her aday oluşunda MHP’nin oy oranı gözle görülür bir şekilde yükselmiştir. Fikret Fidan yanına; kapatılan Cerrah Beldesi Belediye Başkanı İsmail Karaman’ı, İnegöl’ün Efsanesi Nihat Korkmaz’ın oğlu Regaip Dayı’yı, (Yenice Beldesi Belediye Başkanı Hasan Aksu listeye girmemiş fakat her mitingde yanında olmuştur) ve onlar gibi çok değerli isimleri alıp güzel bir meclis üyesi listesi oluşturur.

Seçim çalışmalarında Fikret Başkan’ın hep yanında olan biri olarak söyleyebilirim ki, Fikret Fidan’a en büyük ilgi kadınlardandı. Hatta onunla beraber gece gündüz koşturanların çoğu da kadınlar ve gençlerdi. Fikret Başkan onlara gerçekten önem veriyordu; meclis listesi de bunun kanıtıdır…

Fikret Başkan o gün MHP İnegöl İlçe Başkanı olan Müfit Besler’in ve yönetiminin sonsuz desteği ile çok iyi çalışmış ve güzel bir oranda oy almıştı.

Kadınların yolda durdurup birlikte fotoğraf çektirdiği, gençlerin hayranlıkla takip ettiği, hatta sosyal medyada Fikret Fidan gündemlerinin oluştuğu günler geçirdik… Hemen hemen her mahallede miting yaptık beraber. Mahalle mitingi der geçersiniz… Ama öyle değildi, her nokta mitingi yüzlerce kişiydi…

Hatta binlerce olduğu zaman bile oldu. (Cerrah Mitingi)

Artık herkesin Fikret Fidan’ı ailesinden biri saydığı su götürmez bir gerçektir. Anlayacağınız Fikret Fidan, 7’den 70’e herkesin sevdiği bir kişidir.

Saadet Partisi adayı çok çalışsa da beklenen oy alınamamıştır.

Dediğim gibi daha önce de adaydı Fikret Fidan, ama bu sefer % 10’dan, % 30’a… Dağ gibi bir oy artışı söz konusu…

İnegöl’de Ak Parti % 55.2, MHP % 32.6, CHP % 3.4, Saadet Partisi % 5.5 oranında oy almıştır.

2015 Genel Seçimleri…

Ak Parti % 57.7, MHP % 15.6, CHP bir önceki seçimdeki oyunu hemen hemen korumuş, kemik oyu olan % 13.7 oy almıştır. MHP’de bir önceki genel seçime göre bir oy artışı vardır. Sebebi Fikret Fidan ve Hasan Toktaş’ın milletvekili adayı olmasıdır. Fakat söz verilen 2. sıra adaylığı son anda 5. sıra olarak açıklanmıştır. İsmet Büyükataman, Fikret Fidan’a ihanet etmiştir. Her ne olursa olsun Fikret Fidan adaylıktan çekilmemiş, canla başla çalışmıştır.

Sonuç olarak; Fikret Fidan’ı zamanının en büyük rakibi Alinur Aktaş’a bile sorsanız öve öve bitiremez. Çünkü Fikret Başkan, ADAMDIR!

Gelelim asıl meselemize;

İYİ Parti’yi İnegöl’de kuran, İYİ Parti için maddi manevi kendini feda eden hatta sağlığından ödün veren Kurucu İlçe Başkanı Müfit Besler, sağlık sebeplerinden ötürü görevi bırakacağını açıklamıştır. 17 ilçenin istifaları alınmış, yeni ilçe başkanlarının atanması bekleniyor. Şimdi herkes yeni ilçe başkanı arayışında…

Siz okurken sandınız ki belediye başkan adayı olarak Fikret Fidan’ı önereceğim… Hayır.

Bir sohbetimizde Fikret Başkan kesinlikle belediye başkanlığına aday olmayacağını, artık gençlerin bu işi yapması gerektiğini bizzat bana söylemişti…

Bursa’da daha il binası yokken, ilk önce İnegöl’de kurulan İYİ Parti’nin İnegöl İlçe Başkanı bence Fikret Fidan olmalıdır. Fikret Fidan’ın mükemmel bir yönetim kuruluyla yerel seçimlere bomba gibi gireceğine eminim. Yazının tamamını okuduysanız ve Fikret Başkan’ı tanıyorsanız bana hak vereceksiniz.

Eğer bana inanmadıysanız veya emin olmak istiyorsanız herhangi birini arayıp sorun lütfen. Hayır hayır bana inanın diye demiyorum, gerçekten sorun. Hatta Alinur Aktaş’a bile sorabilirsiniz.

Ben buradan İYİ Parti yetkililerine naçizane bir önerimi söyleyeceğim. İnegöl ilçe yönetimi kurucu yönetim kurulu üyesi veya milletvekili aday adayı olarak değil, İYİ Parti’ye gönül vermiş ve en iyi noktada olmasını isteyen bir kardeşiniz, evladınız olarak:

İl yönetimine, il teşkilat başkanına, İl Başkanı Yahya Bahadır’a, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Koray Aydın Beyefendiye, mahalli seçimlerin yaklaşması dolayısıyla Genel Başkan Yardımcımız Müsavat Dervişoğlu’na, Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcımız Ahmet Kamil Erozan’a, Bursa Milletvekilimiz İsmail Tatlıoğlu’na, Fikret Başkanı aralarında en iyi ve bizzat tanıyan Genel Başkanımız Meral Akşener’e sesleniyorum:

İYİ Parti’nin İnegöl’de can suyu, Fikret Fidan olacaktır.

Saygılarımla…

YORUMLAR

  1. Varol özbek dedi ki:

    Aklın yolu bir, dogru bir atama, ben şahsen syn genel başkan Meral Akşener Türkiye için nasıl bir umut oldu ise inegöl içinde syn Fikret Fidan beyin aynı heyecanı ve umudu doğuracağını düşünüyor ve kendisine üstlenmiş olduğu bu büyük sorumluluk ve zorlu yolda başarılar diliyorum ALLAH UTANDIRMASIN