23 Haziran’da Anadolu Ajansı, yine tek kaynak…

23 Haziran’da Anadolu Ajansı, yine tek kaynak…
17.06.2019
A+
A-

31 Mart seçimlerindeki performansı ile tartışma konusu olan Anadolu Ajansı, 23 Haziran gecesi de ‘tek kaynak’ olacak. Açıklamaların ve beklentilerin aksine, CHP cephesi, AA’ya alternatif bir sistem oluşturamadı.

31 Mart seçimlerinde Anadolu Ajansı’nın YSK’dan aldığı verileri abonelerine geçerken yaptığı 14 saatlik ‘tehir’ seçimlere damga vurmuştu.

İMAMOĞLU “VATANDAŞIN TEK KAYNAĞI AA OLMAYACAK” DEMİŞTİ

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu da Mayıs ayında yaptığı bir açıklamada “Seçim gecesi için alternatif bir haber merkezi kuruyoruz. Zaten mevcut olan bilgi merkezimizi genişletip aktif hale getiriyoruz. Vatandaşın tek haber kaynağı AA olmayacak. Her bir sandık açılıp sonucu belli olunca buradan şeffaf bir şeklide duyuracağız.” demişti.

23 HAZİRAN’DA AA YİNE TEK KAYNAK

İmamoğlu’nun bu açıklamasının ardından gözler CHP Genel Merkezi’ne çevrildi. Ancak Sözcü’ye konuşan CHP yetkilileri, 23 Haziran için basın ve medya kuruluşlarına yönelik bir ‘veri sağlama’ hizmeti için çalışmalarının olmadığını belirttiler.

Yani tüm medya kuruluşları, 23 Haziran’da sadece Anadolu Ajansı’nın verilerini okurlarına ve izleyicilerine sunabilecek.

AA’DAN AÇIKLAMA

Dün akşam ekrana gelen Ekrem İmamoğlu- Binali Yıldırım ortak yayınında da AA’nın 31 Mart gecesindeki performansı tartışma konusu olmuştu. AA’dan yapılan açıklamada ise

“AA, seçim sonucu açıklayan değil, veri aktaran bir medya kuruluşudur. Türkiye’de seçim sonuçlarını AA değil YSK açıklamaktadır” denilmişti.

(Sözcü)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.