23 Haziran seçim kararının ardından tatiller iptal

23 Haziran seçim kararının ardından tatiller iptal
16.05.2019
A+
A-

İstanbulluların büyük bir bölümünün tatil tarihlerini değiştirme yönünde karar verdi. 23 Haziran’da yapılacak seçim dolayısıyla turizm sektörünün de tatilcilerin taleplerini olumlu karşıladığı bildirildi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, tatilini iptal etmek isteyen ya da tarih değişikliği talep eden İstanbullulara gerek seyahat acenteleri gerekse otelciler tarafından gereken desteğin verileceğini belirtti.

Tatili 23 Haziran’a denk gelen vatandaşlarda iptal ya da erteleme başvurularının başladığını dile getiren Ayık, “Yasanın verdiği hakları sonuna kadar kullanabilirler. Bir ay kalana kadar kesintisiz iptaller ya da tarih değişiklikleri yapabilirler ancak süreyi kullanamayan, kaçıranlara da ayrıcalık tanımaya hazırız. Gereken desteği sağlayacağız” dedi.

İstanbul’da yapılacak seçim Kuzey Ege’de rezervasyonları iptal ettirdi. Sektör temsilcileri, ağırlıklı olarak İstanbulluların tercih ettiği Ayvalık genelinde 22 ile 23 Haziran’da rezervasyonların durma noktasına gelmeye başladığını söyledi.

VATANDAŞ DUYARLI

Türkiye’de vatandaşların seçim konusunda son derece duyarlı olduklarını belirten Ayık, seçime katılma oranlarının dünya ortalamalarının üstünde olduğunu ifade etti.

İptal ya da ertelemeye ilişkin henüz net rakamların ortaya çıkmadığını ifade eden Ayık, “Tahminime göre, seçim tarihine denk gelen süre içerisinde kolay kolay kimse seyahat etmeyecek, oylarını kullanacak. Yapılan rezervasyonlar da ya iptal edilecek ya da tarih değişikliğine gidilecek. Bütün hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.