16. İnsan Yönetimi Zirvesi, 10-11 Mayıs 2018 tarihinde Bursa’da

16. İnsan Yönetimi Zirvesi, 10-11 Mayıs 2018 tarihinde Bursa’da
03.05.2018
A+
A-

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı 10-11 Mayıs 2018 tarihlerinde Bursa’da 16’ıncısı düzenlenecek olan İnsan Yönetimi Zirvesi ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Zirve’nin her yıl gelişerek devam ettiğini ifade eden Gül, Zirve ile birlikte geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.

Geçtiğimiz yıl göreve gelen Yönetim Kurulu olarak üye sayısı ve faaliyetler noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren PERYÖN Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, “Güney Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer alan Eskişehir ve Balıkesir şehirlerindeki meslekdaşlarımızla biraraya gelerek onları da derneğimizin çatısı altında buluşturduk. Öte yandan üye sayımızı artırma noktasında ciddi çalışmalar yürütüyoruz. Bunların meyvesini kısa sürede almaktan da ayrıca mutlu olduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Eskişehir ve Balıkesir’de İK uzmanlarının iş dünyasına değer katacak çalışmalar içerisinde olduklarını da ifade eden Gül, heyecan verici projelerin yakın zamanda ortaya konacağını dile getirdi.

Derneğin üniversite ile yaptığı çalışmalara da büyük önem verdiğini belirten Gül, 2017 yılının sonunda üniversite öğrencilerine yönelik altı farklı konudan oluşan İnsan Kaynakları Uzmanlık programı yaptıklarını söyledi. 50’nin üzerinde üniversite öğrencisinin katıldığı bu programın öğrencilerden büyük ilgi görmesi üzerine Nisan ayında yeniden düzenlediklerini açıklayan Gül, bunun hem İnsan kaynakları mesleği adına hem de üniversite gençliği adına sevindirici olduğunu belirtti.

Oyak Renault liderliğin hayata geçirdikleri Meslek Lisesi Projesinden de bahseden Gül, sanayi şehri Bursa’nın son yıllarda nitelikli iş gücü sıkıntısı yaşadığına dikkat çekerek, “Bu konuda hem Devletimizin, hem özel sektörün, hem de STK’ların birlikte çalışabilmesi büyük önem arz ediyor. Meslek liselerinin eğitim kalitesinin yükselmesi, bu okulların çok daha nitelikli mezunlar vermesi ve bu okullardan çıkan çocukların mesleklerini üretim tesislerinde devam ettirmesi Türk sanayisi ve ekonomisi için oldukça önemlidir. Bizler Meslek Lisesi Projemizle meslek liselerinin itibarını artırmayı ve bu okullardan mezun olmanın gençler açısından daha cazip görülmesini hedefliyoruz” dedi.

Bursa iş dünyasının merakla beklediği 10-11 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan 16.İnsan Kaynakları Zirvesi’nden de bahseden Başkan Barış Gül, bu yıl da yine çok çarpıcı konu ve konukların Zirve’de yer aldığını söyledi. Bu yılki Zirve’nin adı ve konusunu ‘IK Pozitif’ olarak belirlediklerini ifade eden Gül, değişimle birlikte hem işverenin hem de çalışanın beklentilerinin ve hedeflerinin değiştiğini bu değişimi yönetirken de çalışanın mutlu ve başarılı olması için  yeni formülün” IK Pozitif” olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.